Obavijesti Video Pretražite Navigacija

INA: Isplata dividende počet će 15. srpnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
INA će isplatu dividende od 13,08 kuna po dionici izvršiti preko Središnje depozitarne agencije (SDA), počevši od 15. srpnja, izvijestili su iz Ine u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze.

Dividenda će se isplatiti dioničarima koji su na dan 30. travnja ove godine bili upisani u Registru vrijednosnih papira izdavatelja INA kao vlasnici, a koji se vodi kod SDA, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Slika nije dostupna Dioničarima INA-e 13,08 kuna dividende po dionici

Odluku da se dioničarima iz dijela prošlogodišnje dobiti isplati dividenda u iznosu 13,08 kuna po dionici donijela je Glavna skupština Ine na sjednici održanoj 11. svibnja.

Za dividendu će se iz prošlogodišnje dobiti Ine isplatiti ukupno nešto više od 130,8 milijuna kuna.

Od toga će se iznosa državi, koja u Ini ima 51,8 posto dionica, za dividendu isplatiti 67,6 milijuna kuna, mađarskom MOL-u za 25 posto plus jednu dionicu 32,7 milijuna kuna, Fondu hrvatskih branitelja, koji ima sedam posto dionica, 9,1 milijun kuna, a institucionalnim i malim dioničarima ukupno oko 21,2 milijuna kuna.

INA ima oko 44 tisuće malih dioničara, a hrvatskim građanima koji su u javnoj ponudi dionica Ine kupili maksimalnih 22 dionice bit će za taj paket dionica isplaćena dividenda od 287,76 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene