Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prednost imaju radnici

Ina daje 20 benzinskih crpki u koncesiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oni koji su sanjali o naftnom biznisu, sada za to imaju i priliku. Ina, naime, u pilot projektu daje svojih 20 benzinskih postaja u koncesiju. Na natječaju će prednost imati njihovi radnici koji se odluče ići u poduzetničke vode. Ako se privatni upravitelji pokažu dobrima, Ina će im prepustiti i ostale benzinske postaje.

Radnici postaju poduzetnici - formula je to po kojoj će Ina svoje benzinske crpke davati u franšizu privatnim koncesionarima. 'Mogu se javiti svi. Prednost prilikom odabira će imati oni koji imaju iskustva u segmentu maloprodaje, koji poznaju Inin sustav. Kroz to ćemo dati prednost Ininim sadašnjim zaposlenicima', kazao je Darko Markotić, izvršni direktor SD Trgovina na malo.

Pročitajte i ovo Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Slika nije dostupna Nakon megaafere Član Uprave Ine dao ostavku: Bio je direktor korporativnih usluga, kasnije prešao u MOL grupu

Privatni upravitelji od Ine će dobivati mjesečnu premiju za vođenje postaje, ali i normu koju će plaćati Ini. Sve iznad toga ostaje u džepu koncesionara. 'Cilj nam je da sve te benzinske postaje koje budu uključene u taj pilot projekt posluju uspješno', kazao je Markotić.

>> Evo s kakvim ćemo cijenama goriva ući u EU!

O uspjehu ovisi hoće li u koncesiju svih 400 Ininih benzinskih postaja. Na njima radi oko 2.700 ljudi, s prosječnom plaćom oko 5.500 kuna. Zaposlenici će dobiti bonus odu li raditi za koncesionara, a oni koji to neće htjeti - otpremninu od Ine. Isto je u Mađarskoj napravio i Inin vlasnik MOL. Sindikati su zbog tog iskustva protiv koncesija.

'Onaj koji vodi benzinsku postaju njemu je sigurno dobro dok radnicima na benzinskoj postaji nije dobro. Oni imaju niske plaće i prema informacijama koje mi imamo velika je fluktuacija radne snage', kazao je Božo Mikuš, predsjednik Sindikata naftnog gospodarstva.

Za korisnike sve ostaje po starom! Inin brend i dalje će stajati na benzinskim postajama. Točit će se Inino gorivo, a ono čemu se svi nadaju je bolja usluga i veći izbor ostale robe koja će se ovdje prodavati. Svi oni s poduzetničkim duhom koji sanjaju o naftnom biznisu imaju vremena za prijavu na Inin natječaj do 20. srpnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene