Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAKON VLADINE UREDBE

INA komentirala odluku Vlade da sav hrvatski plin mora prodavati HEP-u

Naftna bušotina u Lici (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Naftna bušotina u Lici (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Iz Ine su u srijedu poručili da će učiniti sve što je u njihovim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarili postavljen cilj o povećanju proizvodnje prirdnog za 10 posto do 31. ožujka 2024.

"Ina će kao i do sada poštivati sve odluke Vlade glede određivanja cijena energenata. Kada su u pitanju odredbe Uredbe o povećanju proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024., Ina će učiniti sve što je u njenim tehničkim i tehnološkim mogućnostima kako bi ostvarila postavljen cilj", navodi Ina u svom priopćenju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ususret izborima Vlada usvojila novi paket pomoći: Pogledajte koje su sve mjere uključene Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

Prije svega se to odnosi na puštanje u proizvodnju postojećih plinskih polja i bušotina za koje se čekaju potrebne dozvole, dodaju iz Ine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ENERGETIKA I SIGURNOST Ministar Filipović: "Ina će povećati proizvodnju plina deset posto"

Pročitajte i ovo Ilustracija Borba s inflacijom Ovo je plan Europske komisije za uštedu struje: Za sada se odustalo od ograničenja cijena ruskog plina

Vlada je u srijedu donijela Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije kojom se, između ostaloga, nalaže Ini povećanje proizvodnje prirodnog plina za 10 posto u odnosu na planiranu proizvodnju prirodnog plina, sukladno tehničkim i tehnološkim mogućnostima, u razdoblju od 1. listopada 2022. do 31. ožujka 2024.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene