Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na stranicama Povjerenstva za sukob interesa objavljena je imovinska kartica ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović.


Čini se kako je ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović jedna od dobrostojećih, ako je i bogatijih članova nove Vlade.

Vezani članci Branko Bačić Zavirili smo u imovinsku karticu Branka Bačića: 29 nekretnina, plaća od 20.000 kuna, dva kredita... Maja Šupe Pogledajte što je uhićena sutkinja Maja Šupe navela u svojoj imovinskoj kartici

Ministrica i suprug posjeduju nekretnine u vrijednosti od 3,8 milijuna kuna. Stan od 35 kvadratnih metara dobili su u nasljeđe, a ugovorom o doživotnom uzdržavanju dobili su kuću od 508 metara kvadratnih. Imaju i stan od 111 kvadrata, te poslovni prostor, koji glasi na ime supruga, veličine od oko 263 kvadrata, čija se vrijednost procjenjuje na 800.000 kuna, a navodi se kako su mu ga kupili roditelji. 

U imovinskoj kartici nove ministrice navode se i dva građevinska zemljišta na obali, oba glase na supruga, a ukupna vrijednost oba procjenjuje se na oko 300.000 kuna.

Oboje posjeduju i dionice HT-a i to njih po 69, dok se kao suprugovo vlasništvo navode dionice brojnih stranih tvrtki, među kojima su Apple (40 dionica), Walt Disney (40), Ebay (80), Yahoo (100) i Oracle (80).

Obitelj ima ušteđeno i oko 92 tisuće kuna, te oko 30.000 eura.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju