Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovinska kartica Damira Dekanića

Kuće s okućnicom, njiva, stan u Zagrebu... Pogledajte što je sve prijavio župan koji je zataškavao prometnu nesreću

Damir Dekanić
Damir Dekanić Foto: Vlado Kos/Cropix
Diplomirani inženjer šumarstva kojeg se tereti da je pijan skrivio prometnu nesreću, a zatim sve pokušao zataškati, privatno vozi automobil star 21 godinu, ali zato mu nešto bolje ide s nekretninama.

Službeni auto županije u travnju prošle godine vozio je pijan. Zatim je nad njim izgubio nadzor, sletio s ceste, udario u auto parkiran ispred obiteljske kuće u Cerni, a potom i u samu kuću. Sa gospođom iz kuće zatim se dogovorio da ne zove policiju te fingirao kako on nije bio taj koji je vozio auto.

Za sve to tereti se vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić koji je, s još petoricom jučer priveden, a danas ispitan.

Sa zanimanjem javnost prati slučaj župana koji nakon provođenja još nije dao ostavku, što zaziva oporba.

Tamo, u županiji, ovaj diplomirani inženjer šumarstva i član HDZ-a prima plaću od 2644,37 eura neto, odnosno 3679,08 bruto.

Njegova supruga, zaposlena u Hrvatskim šumama mjesečno primi 1872,19 eura.

Uz to, supruga je 2022. imala drugi godišnji primitak u iznosu od 3646,96 eura, na osnovi naplate pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, odnosno na temelju studio apartmana.

Supružnici imaju i nekoliko kredita. Župan je prijavio i kuću s okućnicom u Rokovcima, površine 540 kvadrata, u kojoj je u suvlasništvu s trećim osobama (njegov udio je 50 posto). Procijenjena vrijednost: 46.452,98 eura. Ima i njivu u Cerni te stan u Vinkovcima, površine 20,56 kvadrata. Vrijedi 13.808,22 eura, a kupio ga je na kredit. 

Dekanić je prijavio i nekretninu u Cerni, 1550 kvadrata, vrijednu 2389,01 eura.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Ipak je vozio VIDEO Pogledajte kako je Plenković odgovarao na nezgodna pitanja o aferi HDZ-ova župana: "Jesmo li imali male noćne razgovore?"

Pročitajte i ovo Privođenje na Županijski sud u Osijeku - 8 vozio pijan, lagao... Određen istražni zatvor za Dekanića i još četvero optuženih: "Na neki način dočekao je da se ova priča rasplete"

Supruga u Rokovcima ima kuću s okućnicom koju je kupila na kredit. Površina je 659 kvadrata, a vrijedna je 13.272,28 eura.

Dekanić ima i stan u Zagrebu, od 68,89 kvadrata. Vrijedan je 96.600 eura. Kupljen je na kredit.

Supruga vozi Renault Fluence iz 2010., kupljen na kredit. U trenutku ispunjavanja imovinske kartice procijenjena vrijednost mu je bila 3318,07 eura. Dekanić vozi Renault Kangoo iz 2002., procijenjene vrijednosti 929,06 eura.

I on i supruga imaju dionice Hrvatskog Telekoma, svaki po 63.

Štednje nemaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene