U Imotskom, gradu koji ima najviše Mercedesa po stanovniku, položen je kamen temeljac za spomenik Mercedesu.

Galerija


Imotski će uskoro krasiti spomenik Mercedesu. Iza ideje su članovi Old timer kluba Imotski.

Vezani članci Gabrijela Žalac (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Uskok pokrenuo izvide o Mercedesu iz dvorišta ministrice Žalac, ispitani i prvi svjedoci Išaran spomenik Većeslava Holjevca (Foto: Antifašistički vjesnik) - 2 Vandali išarali spomenik zagrebačkog gradonačelnika: Na Većeslava Holjevca nacrtali kukasti križ

Ljubav Mercedesa i Imoćana, kažu, stvara se desetljećima. Još pamte kako je bilo prvi put vidjeti kultni automobil.

''Kad su se oni pojavili s ovim autima, događalo se jedno svjetsko čudo u gradu, u ovaj jadan, napušten i siromašni kraj prije su došli mercedesi nego benzinske postaje. Uopće nije bilo goriva za kupiti. Snalazili su se ljudi svakako, natjeravali su iz Splita u bačvama, svakako'', ispričao je Ivan Topić, predsjednik Old timer kluba Imotski.

'Ta ideja je bila neizbježna ta ljubav se stvarala već prije 50 godina kada su naši djedovi, roditelji donijeli ovu tehnologiju u naš grad koju smo mi naslijedili i ljubomorno je čuvamo'', dodaje Topić.

U imotskom kamenu izgradit će se kultna 115-ica, u prirodnoj veličini. ''Ovo je zaslužio Imotski, ali zaslužio je i Mercedes jer Imoćanin bez Mercedesa nije Imoćanin'', smatra Ante Dodig iz Imotskog.

Isti sustav kao Model 3 Tesle. Zapravo su to ukrali. Ali i rade dobre automobile. Ponosni Imoćani u goste su zvali i članove kluba Mercedes iz Stuttgarta.

''Došli smo ovdje u Imotski jer smo čitali u časopisu o ljudima koji su luđi za Mercedesima od nas. Tako da smo morali doći i upoznati te ljude. I sjajni su i ludi'', kaže Martin iz Stuttgarta.

Od 16 tisuća automobila u Imotskom, više od osam tisuća je Mercedesa. Novim spomenikom Imoćani će se moći pohvaliti za tri mjeseca. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr