Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kazne se kreću do osam tisuća kuna u slučaju neistaknutog broja, a još su više za neovlašteno skinutu ploču.


S početkom godine u Zagrebu je na snagu stupio novi sustav označavanja ulica i objekata, kojim su propisane kazne do 8.000 kuna za neistaknuti kućni broj te do 9.000 kuna za neovlašteno skinuti ili promijenjeni broj.

>> Saznajte što se sve može platiti sredstvima iz pričuve

Vezani članci Policija i sanitarci na graničnom prijelazu, ilustracija Skupo kršenje mjere samoizolacije: Objavljeno koliku bi kaznu mogli dobiti neodgovorni pojedinci - 8000 kuna je samo početak Policajac zaključava ćeliju Sve više vozača dobiva zatvorske kazne za prometne prekršaje, a zbog gužve iza rešetaka zatvorenici tuže državu

Predstavnici zgrada kojima upravlja Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG) ovih bi dana trebali dobiti obavijest o novom pravilniku s uputama o izgledu i veličini novih pločica. Na potpis će dobiti i suglasnost da Grad putem javnog natječaja odabere tvrtku koja će izraditi i postaviti nove te demontirati stare ploče. Troškove će u jednakim omjerima podmiriti Grad i stanari (iz pričuve).

U užem centru grada stare plave ploče zamijenit će one crvene boje, dok će u ostatku grada osvanuti nove plave ploče. Promjena jedino neće biti na Gornjem gradu - tamo će se uz postojeće ploče tek dodati turističke informacije.

Kažnjavanje neće krenuti odmah - prekršiteljima će prvo stizati opomene. Zasad nije jasno kako će projekt proći u privatnim kućama, s obzirom da vlasnici još nisu primili nikakve obavijesti, neki od njih za novosti nisu ni čuli, dok su ostali informacije dobili iz medija, piše 21. stoljeće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook