Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrepčani, oprez

Imate li neistaknut kućni broj prijeti vam 8.000 kuna kazne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kazne se kreću do osam tisuća kuna u slučaju neistaknutog broja, a još su više za neovlašteno skinutu ploču.

S početkom godine u Zagrebu je na snagu stupio novi sustav označavanja ulica i objekata, kojim su propisane kazne do 8.000 kuna za neistaknuti kućni broj te do 9.000 kuna za neovlašteno skinuti ili promijenjeni broj.

Pročitajte i ovo Provjereno: novi zakon - 1 Provjereno donosi Velike promjene za sve koji žive u zgradama: Nema više jeftinog stanovanja - pravila su jasna, a kazne visoke Državni inspektorat i kazne; ilustracija - 1 Skup Uskrs Kažnjeni zbog jaja i kolača: To su najblaže kazne, mogli su platiti 3900 eura

>> Saznajte što se sve može platiti sredstvima iz pričuve

Predstavnici zgrada kojima upravlja Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo (GSKG) ovih bi dana trebali dobiti obavijest o novom pravilniku s uputama o izgledu i veličini novih pločica. Na potpis će dobiti i suglasnost da Grad putem javnog natječaja odabere tvrtku koja će izraditi i postaviti nove te demontirati stare ploče. Troškove će u jednakim omjerima podmiriti Grad i stanari (iz pričuve).

U užem centru grada stare plave ploče zamijenit će one crvene boje, dok će u ostatku grada osvanuti nove plave ploče. Promjena jedino neće biti na Gornjem gradu - tamo će se uz postojeće ploče tek dodati turističke informacije.

Kažnjavanje neće krenuti odmah - prekršiteljima će prvo stizati opomene. Zasad nije jasno kako će projekt proći u privatnim kućama, s obzirom da vlasnici još nisu primili nikakve obavijesti, neki od njih za novosti nisu ni čuli, dok su ostali informacije dobili iz medija, piše 21. stoljeće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene