Obavijesti Video Pretražite Navigacija
General o današnjoj nesreći

'Imamo problema s nabavom dijelova za MiG-ove, no neispravni avioni ne idu u zrak'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas oko 13 sati na nebu iznad Zagreba sa MiG-a je otpala pilotska kabina.

General Dražen Šćuri inače, iskusni pilot, rekao je da je teško reći što se točno dogodilo danas na nebu iznad Zagreba. 'Ovo je bila tehnička proba i 3-4 km od piste došlo je do otvaranja i izlijetanja stražnje kabine. Pilot Selak je reagirao profesionalno i sletio bez ikakvih posljedica', rekao je Šćuri.

Pročitajte i ovo Ilustracija u sjeverozapadnoj Kanadi Srušio se mali putnički avion koji je prevozio radnike: Samo jedna osoba preživjela Policija u selu Yablonovo prevozio ukrajinske zarobljenike Misteriozni objekti ispadali iz ruskog aviona netom prije nesreće?

>> Nevjerojatno: Na probnom letu MIG-a Kockice otpala pilotska kabina!

General je dodao kako takve situacije predstavljaju velik problem za pilota u zraku. 'To je bila brzina od oko 800 km na sat, ulazak zraka u stražnju kabinu uzrokuje turbulencije i avion postaje neupravljiv, tj.naginje se na stranu u koju ulazi zrak', kaže Šćuri.

>> Pratili smo inspektore na nenajavljenom pregledu aviona

Na pitanje je li razlog ovakvih zrakoplovnih nesreća nebriga ili nedostatak novca za održavanje, general je rekao kako je istina da postoje određene poteškoće u nabavi novih dijelova, no kako neispravni avioni ni u kojem slučaju ne idu u zrak.

'Moramo biti svjesni da nema novaca za nove avione, ali ima nekoliko opcija - ili remont ili kupovina nadomjesnih MiG-ova pa do prelaska na neki novi avion. To je prije svega politička odluka. Ono što bismo mi htjeli jest da sami čuvamo svoje nebo', zaključio je general Šćuri.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene