Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra priča sa sjevera

I to je moguće u Hrvatskoj: Imaju 4.000 zaposlenih, zapošljavali bi i dalje, ali nemaju koga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći svjetski proizvođač sašivenih kožnih navlaka za automobile hrvatska je tvrtka sa sjedištem u Trnovcu Bartolovečkom. Upravo su od Vlade dobili 3 milijuna i 700 tisuća kuna potpore, koju će uložiti u modernizaciju pogona.

Uz gotovo 4.000 zaposlenih najveći problem im je što bi zapošljavali i dalje, ali nemaju koga. Samo 5 kilometara od Varaždina slika koja podsjeća na neka bolja vremena za hrvatsku industriju.

Pročitajte i ovo Potresna ispovijest radnika tvrtke Boxmark o teroru koji doživljavaju na poslu (Printscreen: Provjereno) - 5 Donosi Provjereno Potresna ispovijest radnika poznate tvrtke o teroru koji doživljavaju na poslu: "Žene se ne usude otići na WC ni zamijeniti uložak..."

Dvije i pol tisuće radnica i radnika u tvornici izrađuje najfiniji automobilski interijer. I to za tvrtku koja je vodeći svjetski proizvođač sašivenih kožnih navlaka.

"Tajna uspjeha je naša kvaliteta, ali prije svega koju rade i čine naši vrijedni kadrovi. Znači, naši radnici su srce naše proizvodnje", kaže Tomislav Cesarec, direktor Boxmarka.

Izvezu baš svaki komad

Ova tvrtka izveze baš svaki komad koji izradi, a izradi ih mnogo.

U kompleksu koji se rasprostire na nevjerojatnih 30 tisuća metara kvadratnih radnici u samo jednom danu proizvedu navlake za sjedala najpoznatijih automobilskih svjetskih marki - i to za čak 1600 automobila.

Od Vlade su upravo dobili 3,7 milijuna kuna bespovratne potpore za poticanje ulaganja. Sav će iznos biti uložen u modernizaciju pogona.

"Boxmark je četvrti izvoznik po veličini u Hrvatskoj, zapošljava više od 4 tisuće ljudi. To je stvarno uspjeh koji zaslužuje svaku čestitku", kaže Martina Dalić, ministrica gospodarstva.

Ne raduje ih samo redovita plaća

Redovita plaća nije jedino što raduje radnike Boxmarka.

"Imali smo i povećanja plaće u zadnjih godinu dana dva ili tri puta, putne troškove isto tako snosi poslodavac i dodatne pogodnosti tipa toplica, popust na struju", kaže Veronika Goričanec, voditeljica šivaonice.

Radnika bi moglo biti i nekoliko stotina više, govori nam direktor. Prekriveni novi strojevi ih čekaju spremni, no razvoj tvrtke već neko vrijeme ograničava nedostatak kvalificiranog kadra na tržištu.

"Mi tražimo prije svega kvalificirane šivače, osim toga tražimo i radnike za rad u krojačnici, tražimo i suradnike za odnose s kupcima, tražimo administrativna zanimanja i tako dalje", kaže Cesarec.

U zemlji koja trenutačno ima 169 tisuća nezaposlenih, ovaj dobar posao na sjeveru Hrvatske - nastavlja svoju potragu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene