Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Treba samo znati dobro raditi'

Ima li u Europi mjesta za hrvatskog seljaka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što će u Europi biti s hrvatskom poljoprivredom? Hoćemo li biti konkurentni? Europska unija jedan je od najvećih izvoznika poljoprivrednih proizvoda u svijetu.

Gdje je tu mjesto za hrvatskog seljaka? Za Adama Rendulića iz Lovasa dvojbe nema. Svoj vinograd želi što prije vidjeti u Europi.

Pročitajte i ovo Valter Flego Bliže se novi izbori IDS okupio centristički blok za EU izbore: "Spremni smo stvoriti najjači liberalni blok u Hrvatskoj" Prosvjednici blokirali centar Đakova - 3 Solidarni s kolegama VIDEO Seljaci ponovo prosvjeduju, blokiran centar Đakova: "Uništava se domaće tržište"

'Mislimo čak da ćemo prodavati vina Uniji', kaže Adam koji je za svoje imanje dobio novac iz fondova, a tražit će još. Straha od odbijenice nema.

>> 'Možemo biti brend i u smislu poljoprivrednih proizvoda'

'Mnogi se boje, puno je papira. Jest, puno je papira, ali samo treba znati dobro raditi', ohrabruje Adam. U Lovasu to itekako znaju.

'Na jednu uloženu kunu 70 kuna je povrat iz europskih fondova', napomenuo je Stjepan Milas, načelnik općine Lovas.

Zato prema Europi hrabro koračaju. 'Torta koja je ponuđena, ako ja stojim sa strane neću je rezati’, rekla je jedna stanovnica Lovasa.

Uz europsku tortu, na zajedničkom stolu naći će se i hrvatska tradicija. Kad se sve zalije kvalitetnim hrvatskim vinom, nema Europljanina kojem se slavonski bećarac neće svidjeti.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene