Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Otkrijte njegovu profesiju!

Ima 24 godine i radi kao ribar, pekar, konobar, arheolog...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da čovjek može raditi razne poslove i u mnogima biti uspješan, potvrđuje junak naše priče. Mladi Francuz osmislio je projekt koji ga svaki tjedan vodi u drugu europsku državu, na drugu vrstu posla.

Diplomirani je inženjer aero-nautike, ali bio je i ribar, pekar, konobar, arheolog. Ovaj tjedan je u Hrvatskoj kao gost predavač u zagrebačkog gimnaziji. Jan Lachner ima samo 24 godine, inženjer je aeronautike, a do sada je radio 16 različitih poslova.

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV HDZ VS. HDZ Velika pobuna u Dubrovniku! Prijepori oko brze ceste do zračne luke u Konavlima vrijedne 400 milijuna eura: "Ovo je postalo političko pitanje" Obnova na Trgu pravde - 3 rok do 2026. godine Zagreb će imati novi trg i garažu za 1600 automobila, sve će koštati 93 milijuna eura

Bio je arheolog u Grčkoj, izrađivač rogova u Švicarskoj, konobar u Irskoj, turistički agent na Cipru. Kolače je naučio praviti u Lihtenštajnu, dok je na Malti lovio ribu. "Umjesto malteških ribara, završio sam na brodu sa 6 Egipćana. Toliko o Europi", povjerio nam se mladi Francuz.

Njegov je cilj obići 33 europske zemlje i u svakoj od njih po tjedan dana raditi neki posao. "Želio sam vidjeti što se još nudi. Budući da znam jezike i volim putovati, spojio sam to sve kako bih otkrio kako drugi ljudi žive, i sam to iskusio", istaknuo je Lachner.

U Hrvatskoj se okušao kao gost predavač u zagrebačkoj četvrtoj gimnaziji. "Gledaš. Učiš. I pokušaš reproducirati barem dio od onog što oni rade", otkriva Francuz. No posao nije tako lako naći. "Razlog zbog kojeg su me zapošljavali je ovaj projekt. No, nakon što sam im pokazao da se snalazim u poslu, a ponekad stvarno nisam bio loš, nudili su mi da se po završetku projekta vratim i radim za njih", priznaje Lachner.

Jan uglavnom volontira, pa putovanja financira uz pomoć sponzora i dobrih ljudi. "Primjerice, uvijek sam smješten u privatnim kućanstvima", kaže on. Kod nas mu je pomogla hrvatska studentska asocijacija. "Mislim da je ovo odlično i za Hrvatsku i za mlade, da naše mlade potakne da neke svoje ideje ostvare je očito da je sve moguće", smatra Martina Naletilić iz Hrvatske studentske asocijacije. Svaka zemlja nosi brojna poznanstva, a Jan je bogatiji za novo radno iskustvo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene