IKEA-ino plinsko kuhalište (Foto: IKEA)
IKEA-ino plinsko kuhalište (Foto: IKEA) Foto: IKEA

Zbog mjera predostrožnosti IKEA povlači na popravak plinska kuhališta ELDSLÅGA kupljena prije 1. siječnja 2018., nakon istrage nadležnih belgijskih tijela za nadzor tržišta, priopćili su u utorak iz IKEA-e.


Istaknuli su da je riječ o verziji plinskog kuhališta prodavanoj samo u Europi, a da bi se riješio problem, potreban je kućni posjet servisnog tehničara, čija je usluga besplatna.

Vezani članci Povlačenje Ferrero proizvoda Provjerite zalihe: Povlače se popularni proizvodi zbog salmonele, objavljen detaljan popis Putin u IKEAi "Radnici podržavaju Putina": Rusijom se šire lažne fotografije iz zagrebačke IKEA-e

Iz IKEA-e su objasnili da je zbog ljudske pogreške kod dobavljača u brzom plameniku ugrađena pogrešna mlaznica za plin, što je rezultiralo emisijskim razinama ugljičnog monoksida (CO) koje su iznad standarda EU tržišta. Istraga pokazuje da nema povećanog rizika od požara ili eksplozije. IKEA nije primila izvješća o incidentima, stoji u priopćenju.

Korisnike koji imaju plinsko kuhalište ELDSLÅGA kupljeno prije 1. siječnja 2018. iz IKEA-e pozivaju da prestanu koristiti brzi plamenik postavljen u gornjem desnom kutu ploče sve dok se ne obavi tehnički servis. Svi ostali plamenici sigurni su za uporabu.

Kupci mogu kontaktirati IKEA-inu Službu za kupce 01/445-5444 kako bi rezervirali vrijeme za tehnički servis. Potvrda o kupnji nije potrebna. "Učinit ćemo sve od sebe kako bismo smanjili vrijeme čekanja", poručuju iz IKEA-e.

Sporni proizvodi prodavani su u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Islandu, Češkoj, Hrvatskoj, Litvi, Srbiji, Rusiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Portugalu, Austriji, Njemačkoj, Belgiji i Francuskoj. (D.B./Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju