IKEA-ino plinsko kuhalište (Foto: IKEA)
IKEA-ino plinsko kuhalište (Foto: IKEA)

Zbog mjera predostrožnosti IKEA povlači na popravak plinska kuhališta ELDSLÅGA kupljena prije 1. siječnja 2018., nakon istrage nadležnih belgijskih tijela za nadzor tržišta, priopćili su u utorak iz IKEA-e.


Istaknuli su da je riječ o verziji plinskog kuhališta prodavanoj samo u Europi, a da bi se riješio problem, potreban je kućni posjet servisnog tehničara, čija je usluga besplatna.

Vezani članci Chris Hemsworth i Elsa Pataky (Foto: Instagram) Omiljeni glumac rastužio obožavatelje: Donio je odluku koju nakon nedavnog uspjeha nitko nije očekivao Britney Spears (Foto: Profimedia) Pop-princeza se sprema u mirovinu: Nakon odlaska na rehabilitaciju neće se ni vraćati na scenu?

Iz IKEA-e su objasnili da je zbog ljudske pogreške kod dobavljača u brzom plameniku ugrađena pogrešna mlaznica za plin, što je rezultiralo emisijskim razinama ugljičnog monoksida (CO) koje su iznad standarda EU tržišta. Istraga pokazuje da nema povećanog rizika od požara ili eksplozije. IKEA nije primila izvješća o incidentima, stoji u priopćenju.

Korisnike koji imaju plinsko kuhalište ELDSLÅGA kupljeno prije 1. siječnja 2018. iz IKEA-e pozivaju da prestanu koristiti brzi plamenik postavljen u gornjem desnom kutu ploče sve dok se ne obavi tehnički servis. Svi ostali plamenici sigurni su za uporabu.

Kupci mogu kontaktirati IKEA-inu Službu za kupce 01/445-5444 kako bi rezervirali vrijeme za tehnički servis. Potvrda o kupnji nije potrebna. "Učinit ćemo sve od sebe kako bismo smanjili vrijeme čekanja", poručuju iz IKEA-e.

Sporni proizvodi prodavani su u Švedskoj, Norveškoj, Danskoj, Finskoj, Islandu, Češkoj, Hrvatskoj, Litvi, Srbiji, Rusiji, Slovačkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Portugalu, Austriji, Njemačkoj, Belgiji i Francuskoj. (D.B./Hina)