Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Demokratsko pravo svake političke stranke je da zatraži raspravu o povjerenju vladi u parlamentu', izjavio je predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.


Jakovčić je dodao kako IDS podupire sve što vlada radi u borbi protiv korupcije jer je to nužno. Nakon sjednice Predsjedništva stranke Jakovčić je rekao da nema neke velike iluzije da će doći do izglasavanja nepovjerenja vladi.

Vezani članci Slika nije dostupna Čačić: Polančecu se može više vjerovati nego Šeksu Slika nije dostupna 'Pretjerano je tvrditi da Vlada vodi zločinačku politiku'

'IDS će poduprijeti raspravu o tome jer smatra da je to dio političke borbe u hrvatskome parlamentu', izjavio je Jakovčić dodavši kako SDP sa svojom inicijativom nije pripremio većinu u parlamentu kako bi se izglasovalo nepovjerenje.

>> 'Oni koji će glasati za Vladu, dati će glas za godinu propadanja'

>> Upozorenje SDP-u: Padne li Vlada, odlazim ja, ali i Bajić

'Nema tih ruku u parlamentu koje će izglasati nepovjerenje, no ponavljam - to je legitimni demokratski politički čin', zaključio je Jakovčić. Predsjedništvo IDS-a na svojoj je sjednici ocijenilo da su odnosi u nepotpisanoj koaliciji sa SDP-om, HNS-om i HSU-om stabilni neovisno o posljednjim medijskim napisima. Ipak, istaknuto je kako je od iznimne važnosti da se čim prije potpišu i prvi dokumenti jedne takve moguće koalicije.

Predsjedništvo IDS-a raspravljalo je i o potrebi za raspisivanjem prijevremenih izbora te je zaključilo da bi se s tim u vezi trebala otvoriti rasprava jer bi prijevremeni izbori bili korisni i dobri za Hrvatsku neovisno o pregovorima s Europskom unijom. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju