Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"popuši ku**c"

Vulgarni IDS-ov načelnik ispričao se novinarki: "Moj je ispad okarakteriziran kao seksistički"

Načelnik Općine Tar-Vabriga Nivio Stojnić iz IDS-a ispričao se novinarki Glasa Istre Chiari Bilić.

Novinarka Glasa Istre Chiara Bilić izvještavala je o imovinskoj kartici načelnika Općine Tar-Vabriga. Kada ga je pitala zašto u nju nije upisao OPG, načelnik joj je odgovorio prostotama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispred zgrade Wagner grupe VIDEO Šokantni napad u Rusiji: Pretukao stranu novinarku jer nije govorila na ruskom tijekom javljanja uživo Sanja Račić nakon teške borbe Preminula novinarka Radio Osijeka Sanja Račić: "Zauvijek ćemo se sjećati njezina osmijeha, vedrine i topline"

Chiara Bilić nazvala ga je i pitala zašto nije u imovinsku karticu upisao svoj OPG, na što joj je ovaj odgovarao: "Oćete mi po**šiti ku**c, možete mi po**šiti ku**c." Tu je njihov razgovor završio.

Načelnik općine danas je poslao priopćenje i ispričao se novinarki zbog, kako je naveo, neprimjerenih riječi.

"Ispričavam se njoj, redakciji i cjelokupnoj javnosti što sam koristio neprimjereni rječnik kojim se kao javna osoba koju su izabrali građani ne bih smio služiti", poručio je načelnik Stojnić u priopćenju.

"Neću objašnjavati pozadinu cijele priče ni zašto sam se osjetio isprovociranim jer, priznajem, nema opravdanja za takve riječi.

Žao mi je što se novinarka Chiara Bilić osjeća pogođenom i nadam se da ću joj se moći i osobno ispričati. Također, ujedno se ispričavam i svim ženama. Moj je ispad okarakteriziran kao seksistički i uvredljiv prema ženama, što mi nikako nije bila namjera", naveo je Stojnić.

Što se tiče imovine, poručio je da nema što skrivati. "Nisam nikome ništa uzeo, a za mnogo toga što posjedujem zahvaljujem svojim vrijednim roditeljima. Žao mi je što nisam u potpunosti pravilno ispunio svoju imovinsku karticu, ali tko radi, taj i griješi. Ne radi se o namjernom propustu. Time se bavi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa i uvjeren sam da će dobro odraditi svoj posao", poručio je Stojnić.

Napomenuo je kako stoji na raspolaganju svojoj stranci, IDS-u, koja će, kaže, odlučivati o njegovu statusu.

"Nisam stigla postaviti pitanje, on je već izrekao rečenicu, da je sad ne ponavljam, uvredljivu i ponovio je potom još dva puta, ja sam u međuvremenu postavila pitanje, ali nisam dobila odgovor i tu je naš razgovor završio“, ispričala je Chiara Bilić.

Lokalna podružnica IDS-a večeras će odlučivati o Stojnićevoj sudbini u stranci.

"To je apsolutno jedan neprihvatljiv oblik, van standarda, van svakog standarda kojeg zastupa IDS, za svaku je osudu, apsolutno je neprihvatljiv", rekao je Giovanni Sponza, glavni tajnik IDS-a.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene