Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi se i obdukcija

Identificirano šest od ukupno osam poginulih čeških turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Odjelu patologije karlovačke Opće bolnice identificirano je šest od ukupno osam čeških turista poginulih u prometnoj nesreći češkog autobusa u subotu na autocesti A1 kod Sv. Roka.

Za dvije žrtve još traje propisana procedura identifikacije, izjavio je ravnatelj bolnice Nedjeljko Strikić. Najmlađa poginula putnica rođena je 2006. godine, dvojica muškaraca 1949. i 1955. godine, a pet poginulih žena je u dobi između 60 i 70 godina.

Karlovačka županijska državna odvjetnica Gordana Križanić kaže da se obdukcija radi kako bi se poslije tijekom mogućeg suđenja mogla utvrditi uzročno-posljedična veza ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći s uzrokom smrti. Ističe i da se rade dva vještačenja nesreće - prometno i ono o tehničkoj ispravnosti češkog autobusa u trenutku nesreće.

Pročitajte i ovo Policijskim automobilom udarili dijete na romobilu na zagrebačkom Jarunu Nesreća u Zagrebu Policajci automobilom udarili dijete (10) na romobilu: Zadržano je u bolnici, doznali smo težinu ozljeda Ilustracija Autobus je na pregledu Policija objavila detalje strašne nesreće kod Čazme: S ceste sletio autobus pun djece, dvoje u bolnici

>> 'Ovo je velika tragedija, Hrvatska je Česima uvijek bila popularna destinacija'

>> Tuga zbog čeških turista: 'Jako mi je žao, bili su stalni gosti'

Autobus je u Karlovcu i tek će biti podvrgnut vještačenju, a za sada nije poznato zbog čega se tijekom vožnje destabilizirao - je li zbog tehničkih raloga ili zbog ljudskog faktora, kazala je Križanić. Naglasila je da će javnost o nalazu biti obaviještena čim to bude moguće. U gospićkoj bolnici gdje je u jednom trenutku tijekom subotnjeg jutra bilo prihvaćeno 43-oje pacijenata iz prevrnutog autobusa, danas su na liječenju još tri pacijentice.

Ravnateljica bolnice Marija Vrkljan Ilijevski kaže da je najteže ozlijeđena pacijentica i dalje na Odjelu intenzivnog liječenja jer je potrebno daljnje promatranje, ali je pri svijesti te bi i ona, najvjerojatnije krajem tjedna, mogla otići u domovinu na daljnje liječenje. Ni preostale dvije pacijentice još nisu potpuno spremne za transport, tako da dr. Ilijevski smatra kako će sve tri vjerojatno biti otpuštene u petak. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene