Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Identificirano 11 branitelja i civila, žrtava Domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu članovi obitelji danas su identificirali 11 žrtava Domovinskog rata - šest hrvatskih branitelja i pet civila.

Identificirane žrtve ekshumirane su s područja Vukovarsko - srijemske, Osječko - baranjske te Sisačko - moslavačke županije, jedno tijelo preuzeto je iz Bosne i Hercegovine, a jedno iz Srbije.

Pročitajte i ovo Mjesto masovne grobnice djece u Tuamu - 2 Sramota Irske Razotkrivena jeziva tajna sirotišta koje su vodile časne sestre, bila je skrivana desetljećima: "Na taj je način bilo lako riješiti se tijela" Centar za reciklažu UTVRĐUJE SE IDENTITET Pronađeno tijelo žene u centru za reciklažu: Je li riječ o nestaloj Ani Walshe?

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je nazočila identifikaciji, izjavila je kako je 10 od 11 identificiranih žrtava bilo na popisu zatočenih i nestalih, a jedna na popisu ubijenih.

Na popisu zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu još je 1066 osoba, dodala je.

Posmrtni ostaci jednog branitelja i jednog civila ekshumirani su iz najveće masovne grobnice na Novom groblju u Vukovaru gdje je pronađeno 938 tijela, od kojih je identificirano 814 osoba, istaknula je Kosor. 

Ponovo je pozvala članove obitelji zatočenih i nestalih, koji to nisu učinili, da svakako daju uzorak krvi radi DNA analize naglasivši da je danas jedan muškarac uspješno identificiran nakon što je njegova majka dala krv na analizu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene