Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu članovi obitelji danas su identificirali 11 žrtava Domovinskog rata - šest hrvatskih branitelja i pet civila.


Identificirane žrtve ekshumirane su s područja Vukovarsko - srijemske, Osječko - baranjske te Sisačko - moslavačke županije, jedno tijelo preuzeto je iz Bosne i Hercegovine, a jedno iz Srbije.

Vezani članci Slika nije dostupna Pariški krvnik policiji je bio poznat kao sitni kriminalac Slika nije dostupna Identifikacija bi mogla potrajati mjesecima: 'Ovisno o pronađenim dijelovima tijela'

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, koja je nazočila identifikaciji, izjavila je kako je 10 od 11 identificiranih žrtava bilo na popisu zatočenih i nestalih, a jedna na popisu ubijenih.

Na popisu zatočenih i nestalih u Domovinskom ratu još je 1066 osoba, dodala je.

Posmrtni ostaci jednog branitelja i jednog civila ekshumirani su iz najveće masovne grobnice na Novom groblju u Vukovaru gdje je pronađeno 938 tijela, od kojih je identificirano 814 osoba, istaknula je Kosor. 

Ponovo je pozvala članove obitelji zatočenih i nestalih, koji to nisu učinili, da svakako daju uzorak krvi radi DNA analize naglasivši da je danas jedan muškarac uspješno identificiran nakon što je njegova majka dala krv na analizu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju