Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josip Protega, iako mu je USKOK blokirao većinu imovine, gradi vilu iznad Cavtata.


Bivši direktor Hrvatske poštanske banke koji je osumnjičen za milijunske malverzacije i kojem je USKOK blokirao veći dio imovine, iznad zaštićene špilje Šipun kraj Cavtata gradi vilu, piše Večernji list.

>>Protega prevarantima platio da spasi kožu

Vezani članci Bespravna gradnja u Vruji - 1 Prikupljeno čak 8000 potpisa za zaštitu Vruje: ''Velika nam je želja da se više nigdje na našoj obali ne ponovi ovaj slučaj'' Izgradnja nove zgrade Općinskog suda u Splitu - 2 Državni inspektori zbog bespravne gradnje ispitali - Ministarstvo pravosuđa. Građani ogorčeni: "Na malim ljudima se zakon provodi, a na moćnicima ne"

Iako je Protega demantirao da gradi kuću, na ploči pred objektom stoji ploča na kojoj piše da je gradnja počela 15. svibnja 2009., sedam mjeseci prije Proteginog uhićenja. Kao investitor se navodi tvrtka Rat d.o.o. Cavtat, nadzor vrši i Institut IGH, a izvođač radova je AEQUITA d.o.o. Split.

Večernji list piše da je tvrtka Rat d.o.o prema podacima iz sudskog registra registrirana na Sanju Nikolić, drugu Proteginu suprugu. Da je vila Protegina potvrdili su i radnici na gradilištu, navodi Večernji. Za njih je i bivši pripadnik HV-a rekao da je to područje na kojem se ne smije graditi te da ne zna kako Protega može graditi na tom mjestu i tko mu je dao dozvolu.
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju