Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dalmatinci ljutiti

Iako još uopće ne griju, HEP šalje visoke račune!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz tople Dalmacije građani se žale kako su uplatnice HEP-a koje šalju za šest mjeseci unaprijed - previsoke. HEP obračunava prosjek potrošnje od ranijih godina, a građani koji troše manje to smatraju kreditiranjem državne tvrtke.

Umjesto ubacivanja cjepanica i dima iz zahuktalih dimnjaka, puši se sa gradela, a struja namijenjena grijanju komotno se može trošiti na nešto drugo. Sunčan je i topao studeni i grije se manje. A računi za struju dolaze kao da su sve peći pokrenute. HEP šalje uplatnice za šest mjeseci unaprijed prema prosjeku od prošlih godina.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Provode se izvidi USKOK provjerava kako je šef HEP-a Barbarić dobio struju na Hvaru Struja, ilustracija - 2 nakon olujnog nevremena Bez struje još uvijek oko 300 kućanstava u Slavoniji: Najviše je pogođenih u Kutini, Pakracu i Slavonskom Brodu

>> Vukovarcima prijete hladni radijatori ili računi veći 40 posto

'Za moje kućanstvo je došla rata za 11.mjesec 90 posto veća od proteklog mjeseca', rekla je Erika Popović iz Udruge za zaštitu potrošača. To je pretpostavljena cijena potrošnje za studeni. Ako to ne želite platiti očitajte brojilo sami i platite, ali uvijek ima ali.

'To se plaća 10 kuna kao posebna nestandardna usluga protiv čega smo mi opet protiv', rekla je Popović. Ili šestodijelne čestitke plaćati jednu po jednu i povrat novca čekati pola godine, a možda i nadoplatiti ako nedostaje. HEP je građanima trenutno dobavljač električne energije. Izbor je samo, platiti njihovu pretpostavljenu cijenu ili uz 10-tak kuna naknade kontrolirati vlastito brojilo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene