Muzej suvremene umjetnosti večeras je, u znak potpore Parizu, osvijetljen bojama francuske zastave.


I Zagreb se pridružio svjetskim gradovima, koji obilježavaju teroristički napad na Pariz. Zgrada Muzeja za umjetnost i obrt osvijetljena je bojama francuske zastave, baš kao i brojne druge svjetske građevine.

Vezani članci Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade, teško je ozlijeđen: "Samo je ležao i mislila sam da je gotov. To je bio grozomoran zvuk željeza" Koronavirus u Parizu U ovom europskom gradu čak 39 posto zaraza je britanskim sojem: ''Situacija je alarmantna''

Uz crvenu, bijelu i plavu boju, na zgradi MSU-a stoji i natpis 'Zagreb for Paris'. 'Na inicijativu Grada Zagreba tako smo simboličnim činom na novozagrebačkoj zgradi poslali poruku da smo solidarni i sa žrtvama terorističkoga napada i sa svim stanovnicima Pariza', stoji na stranici muzeja na Facebooku.

Francuske boje ujedinile nacije - svijet odaje počast žrtvama

'Zgroženi smo ubojstvima nedužnih ljudi i tugujemo zajedno s Francuskom i ostatkom svijeta, koji ne pristaje na terorizam ni kao oblik zastrašivanja ni rješavanja problema', napisali su.

Iz istoga je razloga otkazan i koncert grupe Vatra, koji se trebao održati u istom muzeju, u sklopu humanitarne akcije 'Dođi, vidi, pomozi - izbjegloj djeci'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook