Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Što povezuje marasku, istarski pršut, cresko ulje, varaždinsko zelje i ogulinski kiseli kupus? Oznaka izvornosti koju bi uskoro mogla dobiti i dalmatinska janjetina.


Mnogi bez janjetine ne mogu zamisliti dobru proslavu. Najčešće je se može vidjeti na putu prema moru. A da bi bila vrhunska - važno je čak i drvo kojim se loži vatra. Ono mora biti suho - hrastovina, grabovina ili česmina.

Vezani članci Instagram sličnosti (Foto: Instagram/insta_repeat) - 35 Potpuno prokazala influencere: Sve fotografije na Instagramu počinju izgledati isto Odojak (Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL) Samo u Hrvatskoj: Okrenuli odojak u bageru i provozali se plažom

No, prije nego što uopće završe na stolu na pašnjacima Dalmatinske zagore mladi se janjci hrane samo domaćom, prirodnom hranom.

>> 'Dok ne probam lava, meni je janje kralj životinja!'

A baš ishrana i kvaliteta mesa dalmatinske janjetine, razlog su da se ona zaštiti oznakom izvornosti.

Domaći ljudi, ali i stranci našu janjetinu već vrlo dobro prepoznaju i nije im važna cijena. U slučaju dalmatinske janjetine prepoznaju kvalitetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju