Mnogi bez janjetine ne mogu zamisliti dobru proslavu. Najčešće je se može vidjeti na putu prema moru. A da bi bila vrhunska - važno je čak i drvo kojim se loži vatra. Ono mora biti suho - hrastovina, grabovina ili česmina.
No, prije nego što uopće završe na stolu na pašnjacima Dalmatinske zagore mladi se janjci hrane samo domaćom, prirodnom hranom.
>> 'Dok ne probam lava, meni je janje kralj životinja!'
A baš ishrana i kvaliteta mesa dalmatinske janjetine, razlog su da se ona zaštiti oznakom izvornosti.
Domaći ljudi, ali i stranci našu janjetinu već vrlo dobro prepoznaju i nije im važna cijena. U slučaju dalmatinske janjetine prepoznaju kvalitetu.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
-
donosi Provjereno
"Slučajno sam upalila TV i vidim dijete isto kao moje. Slušam tu ženu i ne mogu vjerovati!" Centar prešutio strašnu istinu majkama posvojenih dječaka
-
iz minute u minutu
Hoće li oporba uspjeti skupiti većinu u Saboru? Pojavio se novi plan u kojem ključnu ulogu ima Ivan Penava
-
Zaštitnici hrvatskog neba
Dnevnik Nove TV doznaje kad će Rafalei sljedeći put proparati nebo. Zamjenik zapovjednika HRZ-a: "Situacija nije ista kao s MiG-ovima"