Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odljev mozgova iz Hrvatske dosegao je tolike proporcije da su se i strani mediji raspisali o tome.


Da posla u Hrvatskoj nema i nije neka novost. 'Hodočašćenje' po Zavodu za zapošljavanje tužna je stvarnost prevelikog broja Hrvata, a posebice mladih. Stoga je još prošle godine na Facebooku napravljena stranica 'Mladi, napustimo Hrvatsku' koja otvoreno poziva na odlazak u strane zemlje u potrazi za srećom. Sada tu priču prenose i velike svjetske agencije.

>> Grupa 'Mladi napustimo Hrvatsku' već ima više od 30.000 članova

Vezani članci Mladić skače po zgradi HNK-a 03 Gdje mu je bila pamet: Mladić skakao po uskim izbočinama na zgradi HNK-a PR Poziv, SMS ili poruka putem WhatsAppa: U redu je razgovarati o osjećajima zbog posljedica koronavirusa ili potresa

Tako Reuters piše o stranici koja mladima, frustriranima zbog nezaposlenosti, nudi savjete kako otići u inozemstvo i pronaći posao. Izvijestili su i o iznimno visokom postotku nezaposlenosti kod mladih do 25 godina koji sada iznosi 33 % po čemu je Hrvatska treća u Europi iza Grčke i Španjolske. Doista i nije nešto čime se možemo pohvaliti.

Podsjetimo, grupa koja sada broji više od 50.000 članova osnovana je u rujnu prošle godine od strane mladih potaknutih katastrofalnim stanjem na tržištu rada u Lijepoj našoj. Članovi ove grupe u njoj mogu pronaći podršku onih koji dijele njihovu sudbinu, ali se i raspitati o svemu štoje potrebno za odlazak trbuhom za kruhom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook