Ivano Marušić (Foto: Danijel Marušić/Facebook)
Ivano Marušić (Foto: Danijel Marušić/Facebook)

Nakon velikog odaziva Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Velikoj Gorici, koji je organizirala Zaklada Ana Rukavina, akcija će se održati i u Mošćenici pokraj Petrinje.


''Prateći društvene mreže, uočili smo da je potrebna pomoć malenom Ivanu Marušiću, pa smo si dali truda i sa Zakladom Ana Rukavina organizirali davanje uzoraka krvi, koje će se održati u našoj školskoj dvorani u Mošćenici 23. 1. 2018. od 10 do 12 sati. Svi koji imaju 18 – 40 godina mogu se odazvati, a važno je napomenuti da ovo nije klasično davanje krvi, nego samo uzorka radi tipizacije i pronalaska eventualno mogućeg donora koštane srži za malog Ivana. Mošćenica ima veliko srce i nadamo se velikom odazivu'', objavio je HKUD Mošćenica na svojoj stranici na Facebooku.

Vezani članci Zaklada Ana Rukavina (Foto: Dnevnik.hr) Zaklada Ana Rukavina šalje još jednog mladog liječnika na usavršavanje u SAD Saša Vujnović (Foto: Anamaria Batur) Vidno potreseni Saša raspričao se o Editi: ''Ta tragedija zavila me u crno''

Akcija se održava potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži trogodišnjem Ivanu Marušiću koji je obolio od leukemije.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku "lijek je u nama". Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi je korak upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Lijek je u nama (Foto: Facebook)