Ivano Marušić (Foto: Danijel Marušić/Facebook)
Ivano Marušić (Foto: Danijel Marušić/Facebook)

Nakon velikog odaziva Hrvatskom registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica u Velikoj Gorici, koji je organizirala Zaklada Ana Rukavina, akcija će se održati i u Mošćenici pokraj Petrinje.


''Prateći društvene mreže, uočili smo da je potrebna pomoć malenom Ivanu Marušiću, pa smo si dali truda i sa Zakladom Ana Rukavina organizirali davanje uzoraka krvi, koje će se održati u našoj školskoj dvorani u Mošćenici 23. 1. 2018. od 10 do 12 sati. Svi koji imaju 18 – 40 godina mogu se odazvati, a važno je napomenuti da ovo nije klasično davanje krvi, nego samo uzorka radi tipizacije i pronalaska eventualno mogućeg donora koštane srži za malog Ivana. Mošćenica ima veliko srce i nadamo se velikom odazivu'', objavio je HKUD Mošćenica na svojoj stranici na Facebooku.

Vezani članci Zaklada Ana Rukavina (Foto: Dnevnik.hr) Zaklada Ana Rukavina šalje još jednog mladog liječnika na usavršavanje u SAD Slika nije dostupna Veliki humanitarni spektakl: 20. prosinca svi na Trg bana Jelačića!

Akcija se održava potaknuta potrebom za pronalaskom podudarnog darivatelja koštane srži trogodišnjem Ivanu Marušiću koji je obolio od leukemije.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku "lijek je u nama". Time Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. Što je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima, a prvi je korak upis u Hrvatski registar. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, možemo joj pomoći da se izliječi.

Ivano Marušić (Foto: Danijel Marušić/Facebook)
Lijek je u nama (Foto: Facebook)