Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 400 km/h za 20s

FOTO Rimac napravio baterijski paket za 'moćnu zvijer'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka iz Svete Nedelje napravila je baterijski sustav, upravljačke sustave i druge komponente za Koenigsegg Reger.

I hrvatski Rimac zastupljen je na salonu automobila u Ženevi, ali ne vlastitim autom Concept_One, već Koenigsegg Regerom, za koji je tvrtka iz Svete Nedelje napravila baterijski sustav, upravljačke sustave i druge komponente.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna CLARKSON O CONCEPTU ONE Pokleknuo i najveći mrzitelj električnih automobila: "Rimčev auto je daleko brži od bilo čega što sam vozio" Slika nije dostupna Utrka na -5 stupnjeva ''PAO'' JE I LEGENDARNI VEYRON Rimčev superautomobil dobio sa svega 20% baterije

Kako ističu u Rimcu, njihov baterijski paket može isporučiti 500 kW snage i apsorbirati 150 kW energije kroz regenerativno kočenje, a teži 115 kg, znatno manje od standardnih baterijskih paketa koji obično teže preko pola tone. Regera, koja je u Ženevi premijerno predstavljena, ima 1500 KS kombinirane snage električnog i benzinskog motora i ubrzanje od 0 do 400 km/h za manje od 20 sekundi, a bit će proizvedena u 80 primjeraka.

VIDEO Rimčev Concept_One oduševio na prvoj utrci Formule E

'Regera kombinira naprednu Koenigseggovu tehnologiju motora s unutarnjim izgaranjem i inovativan električni pogonski sustav Rimac Automobila u savršenu harmoniju, u službi povećanja performansi. Ovo je savršeni primjer kako tehnologija može pomaknuti granice i povećati performanse bez kompromisa, istovremeno smanjujući emisiju štetnih plinova' rekao je direktor i osnivač Rimac Automobila Mate Rimac. Direktor i osnivač Koenigsegg Automotivea, Christian von Koenigsegg, rekao je kako Rimac također razmatra integriranje tehnologije koje razvija njegova tvrtka. (Agencija VLM)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene