Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I kod druge djevojčice iz vrtića Malešnica potvrđena meningokokna sepsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I druga djevojčica iz Dječjeg vrtića Malešnica oboljela je od meningokokne sepse, potvrdila je danas glasnogovornica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Kristina Martinović.

Dvije su djevojčice, jedna u jasličkoj a druga u vrtićkoj skupini, prošloga tjedna oboljele od te opasne bolesti, no obje su trenutno dobro i izvan životne opasnosti, a vrtić redovito radi, rekla je Martinović.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

>> Pojava meningokokne sepse u zagrebačkom dječjem vrtiću

Sva djeca koja su jučer bila u vrtiću pregledana su, a djeci koja iz drugih vrtića dolaze u vrtić Malešnicu podijeljeni su recepti za profilaktički lijek Rimaktan i upućena su da se jave liječniku.

Djeca, roditelji i osoblje primili su preventivnu terapiju, tako da vrtić redovito radi i siguran je za djecu i djelatnike, izvijestili su iz Gradskog ureda.

Meningokokna sepsa najčešće se prenosi kapljičnim putem, a radi se o otrovanju krvi prodorom bakterija u krvotok i njihovim nekontroliranim razmnožavanjem. U Hrvatskoj se godišnje zabilježi 30 do 50 slučajeva te bolesti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene