Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODLIČNE BROJKE

HAC trlja ruke, srušili pretpandemijski rekord: I danas gužve prema moru, na Krčkom mostu kolona od sedam kilometara

Od ranog jutra gužve su na autocestama, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Iza nas je udarni turistički vikend od kojeg nije profitirao samo turistički sektor, već i Hrvatske autoceste. Njima je naime prometovalo gotovo 926 tisuća vozila, a naplaćena je cestarina od gotovo 53 milijuna kuna! Te su brojke za oko 40 posto veće od prošlogodišnjih, a premašile su i pretpandemijsku 2019. godinu.

Prometovalo je 2 posto više vozila, a iznos naplaćenih cestarina veći je za 0,2 posto u odnosu na isti vikend prije dvije godine. Pritom ove godine HAC nije povećao iznos ljetnih cestarina.

I danas je od ranog jutra gužve na cestama.

Pojačan je promet gradskim cestama i obilaznicama, pojedinim autocestama, prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima. Mokri su i skliski kolnici od kiše u Istri i Hrvatskom primorju, javlja HAK.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između odmorišta Jasenice i čvora Maslenica, na 241+200 km u smjeru Dubrovnika, vozi se usporeno u koloni u pokretu od oko 6 kilometara. 

Povećana je gustoća prometa između naplate Lučko i čvora Zadar II u oba smjera. Pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko kilometra. Između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac u smjeru mora vozi se otežano uz povremene zastoje i u koloni u pokretu.

Povećana je gustoća prometa između čvora Otočac i čvora Gornja Ploča u oba smjera, mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni na usponima.

Autocesta A3 Bregana-Lipovac

Kolona vozila iz smjera Jankomira prema naplati Lučko (A1) je oko 2 km; kolona vozila iz smjera Buzina prema naplati Lučko (A1) je oko 2 km; kolona teretnih vozila pred naplatnom postajom Bregana u smjeru Slovenije duga je oko 3 km.

Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon je oko 3 km; na čvoru Matulji u smjeru Rijeke kolona je oko 3 km.

Na Krčkom mostu kolona vozila na dionici državne ceste D102 - most Krk u oba smjera. Kolona vozila je oko 7 km u smjeru kopna, u smjeru otoka oko 4 km.

Na graničnim prijelazima čeka se od 30 minuta do pola sata. 

Detaljno izvješće HAK-a pogledajte OVDJE. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene