Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glego: I 'Idemo dalje' su mi uzeli

I HDZ i Valter Flego su 'Novo vrijeme, nova snaga': 'Karamarko ga je koristio još lani'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ je jučer predstavio slogan 'Novi ljudi, nova snaga', no ne bi to bilo ništa neobično da isti slogan nema i IDS-ov kandidat za istarskog župana Valter Flego.

Hrvatska demokratska zajednica jučer je predstavila svoj novi logo te novi slogan kojim izlaze na lokalne izbore. 'Novo vrijeme, nova snaga' moto je kojim se vodstvo HDZ-a želi ograditi od svih 'grijeha' bivših članova.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

Ne bi to bilo ništa neobično da na izbore s istim sloganom ne ide i Valter Flego, IDS-ov kandidat za istarskog župana, piše portal lokalniizbori, koji navodi da je HDZ slogan ukrao.

>> Motivacijski skup HDZ-a: 'Sjećate se Plana 21? Čujem da sad ide Plan 5 pa onda valjda Plan 0'

No, prisjetimo li se HDZ-ovih unutarstranačkih izbora i 'proguglamo' li malo 'bespućima' interneta vidjet ćemo da je 'Novi ljudi, nova snaga' bio slogan Tomislava Karamarka u unutarstranačkoj kampanji još prije godinu dana.

Odgovor smo potražili u HDZ-u. 'Nema govora o tome da je slogan ikome ukraden. Taj slogan je gospodin Karamarko koristio prošle godine u unutarstranačkim izborima. On nije bio služben, ali je bio javan i korišten u govorima, a dostupan je bio i na Facebook stranici gospodina Karamarka', rekla nam je HDZ-ova glasnogovornica Silvana Oruč Ivoš.

Dodala je i kako na službenom predstavljanju Valtera Flege nije bilo slogana 'Novi ljudi, nova snaga' nego se predstavio pod sloganom 'Za Istru koja radi'.

U HDZ-u su nam rekli kako ne želi optuživati nikoga za krađu slogana te kako vjeruju da je Valter Flego ovaj slogan uzeo jer nije bio upoznat s time da je već ranije korišten u HDZ-u.

Flego: I 'Idemo dalje' su mi uzeli

Priopćenjem je poslijepodne reagirala i druga strana. Izborni stožer IDS-ovog kandidata za istarskog župana Valtera Flege na idućim lokalnim izborima izrazio je negodovanje što je njegov slogan "Novo vrijeme, nova snaga" koji se već više od mjesec dana nalazi na plakatima diljem Istre, preuzeo HDZ koji je jučer plasirao plakate s gotovo identičnim sloganom "Novo vrijeme - nova snaga".

"Valter Flego i njegova kampanja postali su, čini se, neiscrpan izvor inspiracije za stranke i kandidate diljem Hrvatske", navodi se u priopćenju i dodaje kako je ovo drugi put da HDZ uzima Flegov slogan. Naime, kako stoji u priopćenju, Valter Flego je na izbore za gradonačelnika 2005. izašao sa sloganom "Idemo dalje" koji je kasnije na parlamentarnim izborima 2007. godine preuzeo HDZ.

Zanimljivo je da je kampanja Valtera Flege poslužila kao inspiracija i za druge aktualne lokalne kampanje u Hrvatskoj budući da su neki kandidati preuzeli ime njegovog programa "Platforma 7x7" za lokalne izbore nazvavaši i svoj program "Platforma za razvoj" i to nekoliko tjedana nakon predstavljanja Flegovog programa, zaključuje Izborni stožer.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene