Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GENERALI O PRODAJI HEP-a

"Zgroženi smo zahtjevom pojedinaca iz braniteljskih udruga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata", istaknuto je u zaključku sa sjednice Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora.

Najave Vlade da bi mogla prodati dionice HEP-a te tim novcem otkupiti Inu od MOL-a izazvale su niz različitih reakcija. Predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Josip Klemm prošlog je tjedna rekao kako bi u tom poslu trebali biti zastupljeni i hrvatski branitelji, i to na način da se kroz zakonske okvire 7 posto dionica HEP-a prepiše Fondu hrvatskih branitelja.

Pročitajte i ovo Ilustracija JOŠ I TO! Novi udar na džepove građana: Od 1. travnja iduće godine stižu veći računi za plin Slika nije dostupna 'sanaderizacija' hrvatskog gospodarstva Grbin: Privatizacija HEP-a zbog nacionalizacije Ine neprihvatljiva za SDP

Klemm je naglasio kako branitelji ne žele proći kao u slučaju privatizacije Croatia osiguranja, kada Fondu hrvatskih branitelja, kazao je, nije prepisano ništa.

Na to su reagirali iz Hrvatskog generalskog zbora, koji su večeras objavili kako su tim povodom održali i sjednicu Upravnog odbora te donijeli sljedeći zaključak:

"Hrvatski generalski zbor je raspravljao o mogućim modelima otkupa dionica MOL-a te je zgrožen viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7% dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede. Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata.

Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim što očigledno, između ostaloga, imaju za cilj stvoriti jaz, pomutnju i neslogu unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda.

Sve se to odvija u trenucima, kada nam je više nego ikada potrebno svenarodno zajedništvo i posvećenost duhovnom, gospodarskom i demografskom oporavku Naroda i Države. Zabrinuti za budućnost Republike Hrvatske za koju smo se nesebično borili u Domovinskom ratu, isto tako nesebično danas u miru, predlažemo da se značajni dijelovi mogućih prodaja dionica ugrade u ostvarivanje ovih ciljeva.

Apeliramo da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske", piše u zaključku koji potpisuje predsjednik UO-a, general zbora Pavao Miljavac.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene