Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje se ne nazire

I dalje smrdi: U Varaždinu još nije riješen problem smeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od kada smo posljednji put, na proljeće, izvještavali o 120 tona smeća koje guši Varaždince, ništa se nije promijenilo, osim što je hrpa porasla. A smrad, zbog vrućine, postao nesnosniji.

Prikupljeni otpad i dalje se odlaže na divljem odlagalištu na ulazu u grad, a prepirka oko najnovije sudske odluke između gradonačelnika i potencijalnog ulagača odgodila je sanaciju.

Pročitajte i ovo Deponij na kojem se traži tijelo Danke Ilić - 4 Policija blokirala ulaze VIDEO/FOTO Snimke s deponija na kojem se traži tijelo ubijene Danke Ilić Varaždinsko odlagalište otpada - 1 SRAMOTA U VARAŽDINU Nadležni prebacuju lopticu, građani bijesni: "Sramotno je kaj su napravili", "Imam osjećaj da je netko dobro natrpal džepove"

>> Romi provalili na odlagalište te napali djelatnike i zaštitare

Gomila smeća na divljem varaždinskom odlagalištu iz dana u dan sve je veća. Ono na što su radnici gradskog komunalnog poduzeća navikli, ne podnose mještani prigradskih naselja. Miris s deponija na visokim temperaturama, kažu, neizdržljiv je.

Rješenje za više od 100 tisuća tona baliranog smeća i dalje se ne nazire. Trgovački sud zaustavio je odabir koncesionara, koji je trebao sanirati pravu ekološku bombu. Otpad iz grada i okolice zbrinjava se kao i do sada.

'Postupamo kao što smo i radili, poštujemo rješenje, ali uložili smo žalbu visokom trgovačkom sudu, jer se s njim ne slažemo i vidjet ćemo kakva će biti njihova odluka', kazao je Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina.

Nepregledne tone, koje su se godinama privremeno skladištile i rasle, ne žele isporučiti samo nekoliko metara dalje. Tvornica varaždinskog poduzetnika Davora Patafte nudi sanaciju. Oni su se i požalili sudu.

'Žalosno je da se ne poštuje odluka suda, kojom se sprečava daljnje otimanje novca iz džepova građana i to nizašto drugo, nego za primitivno prešanje, zamatanje i potpuno nezakonito skladištenje na tlu', kazala je Jasmina Prokop Tomić, članica Uprave T7 VIS-a.

'Uvjeravam Varaždince da je ovo zadnja godina kada bale u Brezju smrde. Postoji način da se do idućeg ljeta to sanira', dodaje varaždinski gradonačelnik.

'Nama je potpuno nepojmljivo i neshvatljivo da se ovakvim političkim i iracionalnim potezima koči nas kao domaćeg investitora', odgovara Prokop Tomić.

Proteklih 7 godina Varaždinci, koji žive uz otpa, slušali su istu priču. Čisti zrak, čini se, neće udahnuti tako brzo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene