Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga na Bajakovu

I dalje misterij kako je došlo do požara u kojem su stradali imigranti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se istraga oko požara u prostoriji za prihvat ilegalnih imigranata na graničnom prijelazu Bajakovo u kojem je poginuo jedan od imigranata iz Sirije.

Dvoje ozlijeđenih prebačeno je u Zagreb, a i dalje je misterij kako je do požara uopće došlo.

Pročitajte i ovo Zapalila šank u klubu Monaco sedam ozlijeđenih UZNEMIRUJUĆE Konobarica koja je palila šank i zapalila goste puštena na slobodu: DORH objavio detalje Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

Dvoje od troje ozlijeđenih Sirijaca prebačeno je u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu - njihovo je stanje, kažu nam u bolnici, stabilno. Kako i tko je izazvao požar u podrumskim prostorijama za zadržavanje imigranata u kojima su madraci, prekrivači i jastuci - je li namjerno zapaljeno, ili je riječ o nesretnom slučaju, treba utvrditi istraga, koja još traje.

Policajci koji su pokušali gasiti požar nagutali su se dima. Fizički su dobro, ali su u stanju šoka, kao i njihovi kolege.

Iz Centra za mirovne studije zabrinuti su za sigurnost svih ilegalnih migranata. Vladu pozivaju da otvori granice.

Bajakovo: Je li do požara došlo zbog propusta policije?

'Smatramo da bi se Hrvatska trebala prisjetiti vlastitog ratnog iskustva i zaustaviti stradavanja koja se događaju. Radi se o osobi koja bježi iz svoje zemlje tražeći ovdje zaštitu, a na kraju se dogodi da strada u nekom području koje bi trebalo biti sigurno', kaže Tea Vidović iz Centra za mirovne studije.

Od početka sirijske krize oko četiri milijuna osoba napustilo je Siriju. U Hrvatskoj je od 2010. godine azil zatražilo 357 osoba iz Sirije, a zaštitu je dobilo svega njih 23. U prvih devet mjeseci 2014. godine više od 4000 imigranata izgubilo je život na graničnim prijelazima, a više od 3.500 tisuće u Sredozemlju - gotovo dvostruko više nego prethodne godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene