Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Travel Awards 2013

I Britanci nas vole: Hrvatsku svrstali u top 3 turističke destinacije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je među top 3 turističke destinacije za Britance! Možda vas iznenadi koje dvije zemlje su im ispred Hrvatske...

Časopis The Guardian, u svom današnjem tiskanom izdanju, objavio je dio rezultata Travel Awards 2013. Riječ je o godišnjoj dodjeli nagrada za koju čitatelji dvaju renomiranih publikacija, The Guardian i The Observer, tijekom čitave godine glasuju te odlučuju o najboljoj destinaciji, gradu, atrakciji i hotelu. Britanci su tako u 2013. godini odabrali Hrvatsku kao jednu od tri najdraže europske zemlje, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ne žele ih! Objavili rat turistima i na plaže postavili lažna upozorenja Sigurna zemlja U vrhu europske sigurnosti Britansko ministarstvo upozorilo svoje građane u Hrvatskoj: "Fotografirajte taksi u kojem se vozite i javite bližnjima!"

Svrstavanje Hrvatske u tri najdraže europske zemlje na ovom tržistu, zajedno sa Austrijom na prvom mjestu i Švedskom na drugom, potvrđuje njen status i sve veću popularnost Hrvatske među Britancima.

>> Turistička sezona sve dulja: Evo tko je rekorder posezone!

'Pokazatelji ovogodišnjeg turističkog prometa za prvih deset mjeseci jasno iskazuju da se britanski gosti snažno vraćaju Hrvatskoj. Povećanje u dolascima i noćenjima od 24% ukazuju da nam je britanski gost vjeran, a i ovaj odabir najdraže destinacije svakako je potvrda istoga', izjavila je direktorica Hrvatske turističke zajednice nakon objave rezultata Meri Matešić.

S pravom se, poručuju iz HTZ-a očekuje dodatno povećanje broja gostiju s britanskoga tržišta u 2014. godini, kao i doseg od oko 500 tisuća dolazaka Britanaca. (Media servis)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene