Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više prihoda

HZZO povećao cijene usluga bolničkim zdravstvenim ustanovama

Bolnica/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Bolnica/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Bolnica/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bolnica/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Europsku zdravstvenu karticu možete podići u regionalnim centrima HZZO-a Europsku zdravstvenu karticu možete podići u regionalnim centrima HZZO-a Foto: Tibor Marochini +0 Ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) povećao je cijene zdravstvene zaštite koju plaća bolničkim zdravstvenim ustanovama, što za njih znači povećanje prihoda, priopćeno je u četvrtak nakon sjednice Upravnog vijeća HZZO-a.

Povećana je osnovna vrijednost s kojom se množe koeficijenti za dijagnostičko-terapijske skupine, pa je tako dosadašnja osnovna vrijednost povećana s 8020 kuna na 8100 kuna.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova KBC Zagreb Strepe zbog dijalize HZZO dobio očitovanje bolnica i poliklinike, a teški bolesnik odgovorio Berošu: "Još ne znamo što će biti s nama, a ne bi bilo dobro da nas sele po bolnicama"

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu HZZO će i dalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije. Dopunom Odluke o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom temeljem javnog natječaja, u Listu prvenstva uvršten je 21 kandidat.

Nastavlja se i financiranje rada pripravnika - doktora medicine, doktora dentalne medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine na osnovu javnog natječaja, te je na Liste prvenstva pripravnika uvršteno 18 kandidata - 15 doktora medicine i 3 magistra medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima.

HZZO će u studenome raspisati natječaj za sklapanje ugovora o provođenju zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja za djelatnosti bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite te posebne programe za iduće trogodišnje razdoblje, od 2020. do 2022. godine, kaže se u priopćenju. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene