Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema višestrukog naručivanja

Manje liste čekanja? HZZO pokrenuo novi sustav naručivanja na bolničke preglede i operacije

Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a
Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a Vijesti Nove TV u 14
Aktualno Galerija Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a Foto: Vijesti Nove TV u 14 +0 HZZO pokrenuo novi sustav naručivanja Galerija 1/2 >>
HZZO je pokrenuo novi način narudžbi pacijenata koji će onemogućiti višestruko naručivanje pacijenata. Višestruko upisani pacijenti će se ukloniti s lista, osim s one na kojoj će najkraće čekati.

HZZO je u četvrtak pokrenuo novi sustav naručivanja na bolničke preglede i operacije. Njime želi smanjiti liste čekanja u 40 bolnica u zemlji, i to za devet dijagnostičkih postupaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jesu li liste čekanja liste umiranja? Trebala je mamografiju, odbili je u četiri bolnice: "Ali molim vas, nešto je sumnjivo" Ilustracija Liste čekanja "Lani je 89 posto CT i MR postupaka financirao HZZO": Ministarstvo objasnilo kako će smanjiti liste čekanja

Novi način narudžbi pacijenata onemogućit će takozvano višestruko naručivanje pacijenata na više lista u više ustanova. Također, višestruko upisani pacijenti uklonit će se s lista, osim s one na kojoj će najkraće čekati.

"U tri dana mi smo 1088 ljudi skinuli s narudžbi. Moramo još vidjeti koliko je to ukupno. Ali samo u tri dana...", pohvalio se Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene