HZZO je pokrenuo novi način narudžbi pacijenata koji će onemogućiti višestruko naručivanje pacijenata. Višestruko upisani pacijenti će se ukloniti s lista, osim s one na kojoj će najkraće čekati.

Galerija


HZZO je u četvrtak pokrenuo novi sustav naručivanja na bolničke preglede i operacije. Njime želi smanjiti liste čekanja u 40 bolnica u zemlji, i to za devet dijagnostičkih postupaka.

Vezani članci Nataša Ban Toskić - 3 Od danas do pregleda samo s eUputnicom: Kakva je procedura, ali i u kojim se situacijama iz ordinacije ipak izlazi s papirom Šalter za naručivanje, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Ministarstvo zdravstva o listama čekanja: ''Nisu se produljile, jedna osoba naruči se na više mjesta''

Novi način narudžbi pacijenata onemogućit će takozvano višestruko naručivanje pacijenata na više lista u više ustanova. Također, višestruko upisani pacijenti uklonit će se s lista, osim s one na kojoj će najkraće čekati.

"U tri dana mi smo 1088 ljudi skinuli s narudžbi. Moramo još vidjeti koliko je to ukupno. Ali samo u tri dana...", pohvalio se Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr