Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve po starom

HZZO odustao od ukidanja financiranja posebnih dežurstava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je bilo najavljeno da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje prekinuti financirati posebna dežurstva u ordinacijama diljem Hrvatske, na izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća odlučeno je suprotno.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) nastavit će s financiranjem punktova posebnih dežurstava u cijeloj Hrvatskoj na 52 lokacije te neće biti ukidanja dežurstava nakon 1. travnja kako je bilo najavljeno, odlučeno je danas na 28. izvanrednoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a, izvijestila je ta ustanova.

Pročitajte i ovo Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova Liječnik u ordinaciji (Foto: Dnevnik.hr) HZZO Donesena odluka o novom načinu financiranja posebnih liječničkih dežurstava

>> 'Ako uzmete samo 100 kuna po pacijentu, to su deseci tisuća kuna'

"Posebna dežurstva u djelatnosti opće i obiteljske medicine te u zdravstvenoj zaštiti predškolske djece (pedijatriji) u cijeloj Hrvatskoj, kao i dežurstva u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci nastavit će s radom kao i do sada, subotom poslijepodne te nedjeljom i blagdanom po 14 sati dnevno", ističe HZZO u priopćenju.

Iako je riječ o djelatnostima koje su prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti u nadležnosti jedinica lokalne i područne samouprave, HZZO će nastaviti s financiranjem do kraja godine kako bi se lokalna i područna samouprava pripremila za organizaciju spomenutih djelatnosti u financijskom smislu.

"HZZO je u prošloj godini za financiranje punktova posebnih dežurstava izdvojio 7,7 milijuna kuna", stoji u priopćenju HZZO-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene