Obavijesti Pretražite Navigacija
'Radi se na utvrđivanju okolnosti'

HŽ: Rezultati istrage o nesreći bit će poznati do 22. travnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nesreće teretnog vlaka kod tunela Kupjak, u kojoj je smrtno stradao strojovođa, a njegov kolega je teško ozlijeđen, Uprava HŽ Infrastrukture, zajedno s relevantnim institucijama intenzivno provodi istragu s ciljem utvrđivanja točnog uzroka i odgovornosti za taj događaj, priopćeno je iz HŽ-a.

Nakon raščišćavanja pruge provedena je sanacija, te je pruga u nedjelju, 10. travnja, ponovno otvorena za promet. U međuvremenu, Povjerenstvo za istragu najtežih izvanrednih događaja, sastavljeno od predstavnika HŽ Infrastrukture, HŽ Carga i HŽ Vuče Vlakova, intenzivno radi na utvrđivanju okolnosti i uzroka koji su doveli do navedenog događaja s tragičnim posljedicama, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Branimir Jerneić.

Pročitajte i ovo Mario Grbešić "Vlakovi su sigurni" Frontalni sudar vlakova izbjegnut za dlaku: "Ljudski faktor teško je izbjeći kada se dogodi situacija kao što je ova" Kolona automobila pod policijskom pratnjom kreće se od Gospića prema Gračacu - 1 Zbog nevremena Od Zagreba do Splita: HŽ povećava broj mjesta, uveo i izvanrednu liniju prema Dalmaciji

>> Strojovođe: Nije bio odron već urušavanje potpornog zida

Povjerenstvo je dosad obavilo niz istražnih radnji, a sljedeći koraci su razgovori s nadzornim inženjerom zaduženim za građevinske radove obavljene kod zadnjeg remonta pruge, s nadzornikom pruge te ophodarom pruge nakon čega će biti moguće donijeti kvalitetne zaključke. Do okončanja istrage preostaje prikupljanje i analiza cjelokupne dokumentacije: evidencije i tehničke dokumentacije objekta tunela i obložnog zida predusjeka tunela, prijepis razgovora na poslovnim vodovima u vrijeme izvanrednog događaja, te konačne procjene šteta nastalih u nesreći. Pritom je kao prioritet postavljeno utvrđivanje odgovornosti za uzrok ove nesreće s tragičnim posljedicama.

Očekuje se da rezultati istrage budu poznati do 22. travnja 2011.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene