Obavijesti Pretražite Navigacija
Nesreća kod tunela Kupjak

HŽ će ponuditi odštetu obitelji poginulog strojovođe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava HŽ Infrastrukture ima namjeru ponuditi odštetu obitelji poginulog kolege, te snositi troškove liječenja ozlijeđenog kolege, priopćeno je danas iz Hrvatskih željeznica.

HŽ-ovo istražno povjerenstvo 5. svibnja 2011. objavilo je svoje mišljenje u pogledu odgovornosti za nesreću teretnog vlaka kod tunela Kupjak.

Pročitajte i ovo Željeznička nesreća u Indiji - 3 tisuću ozlijeđenih Jezivi prizori s mjesta najgore željezničke nesreće u Indiji u posljednja dva desetljeća, broj žrtava dosegnuo 261 Željeznička nesreća u Indiji - 4 TEŠKA ŽELJEZNIČKA NESREĆA Raste broj poginulih u stravičnom sudaru vlakova: Gotovo 300 poginulih i više od 800 ozlijeđenih

Tekst mišljenja glasi: 'Na osnovi istraženih činjenica i okolnosti ustanovljenih u prvom nalazu i istrazi istražno povjerenstvo došlo je do zaključka da je prema članku 19. stavku 1. Zakona o sigurnosti u željezničkom prometu za nastanak izvanrednog događaja odgovorna HŽ Infrastruktura d.o.o., s napomenom da se u tome objektu starom 138 godina, a koji nije pokazivao znakove nestabilnosti, u velikoj mjeri odstupalo od sigurnosnih standarda po kojima se u današnje vrijeme grade obložni zidovi'.

Prema Pravilniku o izvanrednim događajima (čl. 22) HŽ Infrastruktura kao zainteresiran subjekt koji je sudjelovao u istrazi, ukoliko nije suglasna sa istražnim izvješćem, ima pravo žalbe na izvješće. Uprava HŽ Infrastrukture je zatražila očitovanje na zaključke Istražnog povjerenstva od strane Građevinskih poslova održavanja i Razvoja i građenja u roku od 15 dana.

Uprava HŽ Infrastrukture ima namjeru ponuditi odštetu obitelji poginulog kolege, te snositi troškove liječenja ozlijeđenog kolege.

Po završetku postupka Uprava HŽ Infrastrukture vodit će daljnje postupke prema mjerodavnim institucijama, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Branimir Jerneić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene