Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pojačane sumnje

Otkaz u Hypu zbog poslova vezanih za hotelski projekt u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hypo Group Alpe Adria je Wolfgangu Peteru, bivšem članu uprave zaduženom za poslove rizika, uručila otkaz zbog poslova vezanih za jedan hotelski projekt u Hrvatskoj, objavio je austrijski dnevni list Kleine Zeitung.

Pojačale su se sumnje koje terete Petera, izjavio je za Kleine Zeitung Wolfgang Peschorn, ravnatelj austrijskog državnog ureda za financije i voditelj istražne skupine u slučaju Hypo banke. Peschorn namjerava istražiti odgovornost za svaki pojedini slučaj nastale štete te zatražiti nadoknadu štete, tvrdi list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakva bizarnost Netko je policiji dojavio o masovnoj pucnjavi u hotelu te ranjenih 20-ak osoba: Specijalci dojurili na teren, pokazalo se da je dojava lažna Slika nije dostupna Prvi nastup nakon bezuspješnog povratka Sanader o Hypo banci: Psi laju, karavana prolazi

Prema navodima lista, u slučaju Petera riječ je o poslovima financiranja vezanima za jedan hotelski projekt u Hrvatskoj, koji je istražna skupina razmatrala u okviru istraživanja ranijih projekata banke.

>> Sanader s odmora u SAD-u: Nisam uzimao proviziju!

>> Hypo: Striedinger negira da se okoristio u dokapitalizaciji

Pritom je osnažena sumnja da su u Peterovom području odgovornosti odobravani krediti u značajnom iznosu u trenutku nedovoljne poslovne sigurnosti, što iz današnje perspektive nije razumljivo. Petera se međutim smatra nevinim dok se ne dokaže njegova moguća krivnja.

Nakon što je proljetos smijenjen s dužnosti člana uprave, nadzorni odbor banke ponudio je Peteru nastavak radnog odnosa koji je trebao prestati krajem rujna. Radni je ugovor sada ipak raskinut neposredno nakon što je postalo poznato da državno odvjetništvo vodi istragu protiv Petera.

Šteta koja se u istrazi pripisuje Peteru mogla bi iznositi gotovo dva milijuna eura. Prije nego što je 2006. postao član uprave Hypo banke, Peter je bio član uprave Splitske banke. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene