Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uporno ponavlja

Sanader s odmora u SAD-u: Nisam uzimao proviziju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik vlade Ivo Sanader odbacio je u priopćenju dostavljenom austrijskoj novinskoj agenciji APA sve optužbe protiv njega vezane za Hypo Alpe Adria Banku.

U priopćenju Sanader tvrdi da nije 'nikad primio proviziju za dobivanje kredita Hypo Alpe Adria Banke' te da inače 'nije dobivao ilegalne uplate'. 'Nikad nisam svjesno nikome omogućio prednost u poslovima hrvatske vlade', naglasio je Sanader, koji tvrdi da su optužbe protiv njega neistinite. Sanader je osim toga poručio da je u više navrata u javnosti jasno i nedvojbeno opovrgao optužbe što su se posljednjih dana protiv njega pojavile u hrvatskim medijima. Optužbe je, tvrdi, odbacilo i državno odvjetništvo prije više godina, još kad je bio vođa oporbe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Kultereru Počinje proces za Hypo: Gdje su nestale milijarde eura? Slika nije dostupna Nije se izjasnio oko izručenja Sanader ostaje u pritvoru još mjesec dana

>> Hypo otpustio W. Petera zbog poslova vezanih za hotelski projekt u RH

>> Sanader otišao u SAD zbog istrage DORH-a?

Osim toga, Sanader u priopćenju naglašava da je Sabor u vrijeme dok je on bio predsjednik vlade donio protukorupcijske mjere koje su sada na snazi. Hrvatski mediji navode da se Sanader nalazi u Sjedinjenim Državama. Odmor s obitelji dugo je planiran i nema nikakve veze s aktualnom istragom državnog odvjetništva, dodao je Sanader u priopćenju dostavljenom austrijskoj novinskoj agenciji APA.

Zanimljivo je da je Sanader angažirao tvrtku za odnose s javnošću u Beču, a pismo austrijskim medijima potpisala je Heidi Glück, bivša glasnogovornica Bernarda Schüssela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene