Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno trovanje ugljičnim monoksidom

Policija objavila rezultate istrage na brodu smrti: Uhićeni vlasnik broda i kapetan

Pretraga broda (Foto: Dnevnik.hr)
Pretraga broda (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pretraga broda (Foto: Dnevnik.hr) Pretraga broda (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Hitna pomoć (Foto: Dnevnik.hr) Hitna pomoć (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Splitska policija dovršila je kriminalističko istraživanje u motornom brodu na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u bolnicu.

Sumnja za tragediju na brodu bačena je na vlasnika broda i kapetana. Sumnja se da su ugradili benzinski generator-agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg je rada došlo do istjecanja ugljičnog monoksida.

Pročitajte i ovo Djevojčica uz majku pije sok Podignuta optužnica Majka trovala kćer (4) lijekovima za smirenje: "Imala je trzajeve cijelog tijela, probleme s hodanjem" Ilustracija Na Hvaru Napili se pa mahali nožem i vrijeđali žene: Dohvatili se i policajaca, no nisu se dobro proveli

Nakon krim istraživanja, policija ih je dovela u službene prostorije, a u četvrtak će uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

''Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica i obavljenog očevida, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni i u službene prostorije PP Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i izvršenog očevida, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji hrvatski državljanin u svojstvu vlasnika motorne jahte i 27-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu kapetana broda, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja dana 08. kolovoza 2019.godine ugradili benzinski generator-agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova- ugljičnog monoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika'', priopćili su iz policije.

U četvrtak će obojica zbog osnovane sumnje u počinjenje Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku.

''Nakon ukazane liječničke pomoći u KBC Split utvrđeno je da su djeca životno ugrožena. Jučer, nakon zaprimljene informacije poduzete su mjere i radnje prvog zahvata, na mjesto događaja izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koji je rukovodio očevidom. Također, tijelo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije je prevezeno na Odjel patologije radi obavljanja naložene obdukcije. Danas tijekom dana nastavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić', službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar'', priopćili su iz policije.

S terena se s najnovijim informacijama javio i novinar Nove TV, Marijo Jurič koji je objasnio koja će biti daljnja procedura sa dvojicom uhićenih. "Oni će tijekom noći biti privedeni pritvornom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Prema novim informacijama ozlijeđena djeca su i dalje životno ugrožena, ali stanje im je zasad stabilno", rekao je Jurič.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene