Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među najboljima

Hvar među TOP 10 europskih otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki magazin Conde Nast Traveler smjestio je među TOP 10 europskih otoka i hrvatski Hvar.

Za odabir otoka ocijenjivale su se plaže, ambijent, aktivnosti, restorani, prijateljsko raspoloženje domaćina, smještaj i prirodne ljepote. Svaku kategoriju bodovali su čitatelji. Na prvom mjestu je turski otok Bozcaada s otočjem Aegean. Čitatelji su ga ocijenili s ukupnim rejtingom od 84,2. Najbolje je ocijenjen u kategoriji prironih ljepota.

Pročitajte i ovo Donald Trump - 4 Anti NATO retorika Donald Trump je napravio uslugu Europi Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

>> Hrvatska među tri top europske destinacije

>> Top pet najljepših otoka na svijetu

Iza turskih otoka je grčki otok Mykonos, dio Cycladesa. Mykonos je također najbolje ocijenjen u kategoriji prirodnih ljepota, a ukupna ocjena mu je 79,2.

Portugalski otok Madeira i otoci Balearicas su sa ocjenom 78,8 na trećem mjestu. Autonomno otočje Madeira poznato je po turizmu i vinu. Nakon njega na ljestvici se nalazi arhipelag Shetland s rejtingom od 77,9, šesti je talijanski otok Capri s s ocjenom 77,4, a sedmi škotski otok Skye sa 74,9.

Napokon, na osmom mjestu smjestio se Hvar s dalmatinskim otocima s ukupnom ocjenom 74,8. Na predzadnjem mjestu je Elba, a na 10. švedski Gotland.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene