Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki magazin Conde Nast Traveler smjestio je među TOP 10 europskih otoka i hrvatski Hvar.


Za odabir otoka ocijenjivale su se plaže, ambijent, aktivnosti, restorani, prijateljsko raspoloženje domaćina, smještaj i prirodne ljepote. Svaku kategoriju bodovali su čitatelji. Na prvom mjestu je turski otok Bozcaada s otočjem Aegean. Čitatelji su ga ocijenili s ukupnim rejtingom od 84,2. Najbolje je ocijenjen u kategoriji prironih ljepota.

Vezani članci Dino Goleš Reporter Nove TV s Hvara: ''Ovo je jedna od gorih požarnih sezona, vatrogasci imaju poseban apel za građane'' Antonio Škarpa - 4 Gradonačelnik Starog Grada za Dnevnik Nove TV o požaru na Hvaru: "Nažalost, izgubili smo jedan život. Sve kuće koje su obranjene pale su u drugi plan"

>> Hrvatska među tri top europske destinacije

>> Top pet najljepših otoka na svijetu

Iza turskih otoka je grčki otok Mykonos, dio Cycladesa. Mykonos je također najbolje ocijenjen u kategoriji prirodnih ljepota, a ukupna ocjena mu je 79,2.

Portugalski otok Madeira i otoci Balearicas su sa ocjenom 78,8 na trećem mjestu. Autonomno otočje Madeira poznato je po turizmu i vinu. Nakon njega na ljestvici se nalazi arhipelag Shetland s rejtingom od 77,9, šesti je talijanski otok Capri s s ocjenom 77,4, a sedmi škotski otok Skye sa 74,9.

Napokon, na osmom mjestu smjestio se Hvar s dalmatinskim otocima s ukupnom ocjenom 74,8. Na predzadnjem mjestu je Elba, a na 10. švedski Gotland.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju