Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska udruga poslodavaca

"U vezi s minimalnom plaćom u Vladi smo imali jedan sastanak, o konačnom iznosu doznali smo iz medija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga poslodavaca nije protiv povećanja minimalne plaće i svi koji mogu danas dižu plaće, ali je protiv jednostranih odluka bez ozbiljnog dijaloga s realnim sektorom, poručili su iz HUP-a.

Iz Hrvatske udruge poslodavaca komentirali su povećanje iznosa minimalne plaće.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odbor bira novog direktora Davor Majetić nakon 10 godina odlazi s čela HUP-a: ''Vrijeme je za nove karijerne iskorake'' Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca ''Hvala na 3250 kuna, ali...'' Glavni direktor HUP-a o Vladinim mjerama za spas gospodarstva: ''Očekivali smo čuti neki novi set mjera''

Ističu da Vlada nije na očitovanje socijalnim partnerima dostavila prijedlog Uredbe o visini minimalne plaće i konačni prijedlog Zakona o minimalnoj plaći.

"Na temu iznosa minimalne plaće imali smo samo jedan uvodni kratak sastanak i nema govora o tome da smo na sastanku imali diskusiju o visini iznosa minimalne plaće niti je Vlada iznijela svoj prijedlog iznosa. O konačnim prijedlozima doznali smo iz medija, što je pokazatelj razine socijalnog dijaloga u Republici Hrvatskoj. Minimalna plaća tema je koja se isključivo odnosi na realni sektor, a poslodavci su u tome najmanje imali riječ. HUP nije protiv povećanja minimalne plaće i svi koji mogu danas dižu plaće, ali je protiv jednostranih odluka bez ozbiljnog dijaloga s realnim sektorom. Koji će biti efekt za one koji isplaćuju minimalnu plaću i koji su vezani koeficijentima uz minimalnu plaću, o tome ćemo se očitovati kada napravimo analizu među članovima", poručili su iz HUP-a prenoseći izjavu glavnog direktora Davora Majetića.

Vlada je na sjednici u petak minimalnu plaću s postojećih 2751 kune povećala na 3000 kuna neto.

Minimalna bruto plaća dosad je iznosila 2751,84 kuna neto (3439,80 kuna bruto), a može biti i manja ako je takva ugovorena kolektivnim ugovorom, ali u tom slučaju ne može biti manja od 3267,81 kune bruto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene