Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka poslodavaca

HUP prosvjednicima: Smirite strasti, upropastit ćemo turističku sezonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjedi se nastavljaju, jučer su se digli i ostali gradovi u Hrvatskoj. No iz Dalmacije, osim povika prosvjednika da Vlada treba pasti, stiže i apel udruge poslodavaca, smirite strasti, upropastit ćemo turističku sezonu.

Prosvjeda je sve više, a broj građana koji u njima sudjeluje sve je veći. Iako slike jučerašnjih prosvjeda u hrvatskim gradovima nisu nasilne, sve je više osim Zagrepčana i Riječana, Zadrana, Splićana na nogama s transparentima u rukama. Ipak, Hrvatska udruga poslodavaca Dalmacije apelira da se smire strasti.

Pročitajte i ovo Radnik u ugostiteljstvu - 2 Nedostatak radne snage Poslodavci na mukama, ali isplati se: Cilj je ključan, a oni su sve domišljatiji Mihael Furjan i Marko Biočina Što očekuje od stranaka Šef HUP-a otkrio najvažniju reformu koja treba Hrvatskoj, ali i najštetniji potez Vlade: "To smatramo neustavnim"

'Imamo informacije od hotelijera, od agencija gdje se pita za sigurnost. To nije dobra poruka za svijet, to nije dobra poruka za predsezonu, za sezonu', ističe Hrvoje Marušić, iz HUP-a Dalmacije. Dodaje, uvijek postoje grupice koje mirne prosvjede mogu dovesti do eskalacije nasilja.

Krivi tajming

'U ovo vrijeme godine to nije dobra poruka, ovi prosvjedi bi bili dobri negdje u deseti, jedanaesti mjesec, poslije sezone, pa što bude, ali ovako u ovo doba bojim se da ugrožavaju svježi priliv kapitala u Hrvatsku', dodaje Marušić. Za primamiti taj svježi kapital puno su bolje slike poput ove, sunčane Rive i dječjeg karnevala kakva je danas bila u Splitu.

No, prosvjedi se nastavljaju, po cijeloj Hrvatskoj, a kraj se ne vidi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene