Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalna akcija

Humanitarno veslanje za djecu oboljelu od malignih bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od Krka do Dubrovnika, 450 kilometara, veslat će članovi udruge oboljelih od malignih bolesti kako bi sakupili novac za rehabilitaciju djece koja su pobijedila zloćudnu bolest.

Svaki drugi dan oboli jedno dijete u Hrvatskoj oboli od malignih bolesti. 70 posto ih se izliječi, ali borba tada ne prestaje, jer treba sanirati i psihosocijalne traume.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opsjednut seksualnim fantazijama Imao je samo 13 godina kad je nožem ubio trogodišnju djevojčicu. Sada će ga pustiti iz zatvora i čini se da nitko ne može ništa "Ja sam snaga" - 2 Velika izložba Čelnica udruge Nismo same: "Nažalost, još živimo u društvu gdje su oboljele osobe stigmatizirane. Sama sam prošla taj put"

>> Humanitarka Nina pomaže ženama

'Svako djete koje je završilo liječenje od maligne bolesti je prošlo stradanja usporediva s ratnim stradanjima, amputacije, odstranjivanje organa, gubitak tjelesnih funkcija, svjedočenje smrti vršnjaka, a te situacije zahtjevaju rehabilitaciju, psihoemocionalnu rehabilitaciju', rekao je Zoran Cipek, predsjednik udruge Krijesnica.

Rehabilitirat će se u rehabilitacijskom kampu u Fužinama. Zato će udruge Apel i Krijesnica veslati od Krka do Dubrovnika. Veslanjem skupljaju 150.000 kuna da bi 50-ak djece moglo kampirati.

'Jedino od čega pomalo strepimo su neodgovorni gliseraši na našem moru, ali mi ćemo se držati kraja', poručuje Cipek.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene