Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Od Krka do Dubrovnika, 450 kilometara, veslat će članovi udruge oboljelih od malignih bolesti kako bi sakupili novac za rehabilitaciju djece koja su pobijedila zloćudnu bolest.


Svaki drugi dan oboli jedno dijete u Hrvatskoj oboli od malignih bolesti. 70 posto ih se izliječi, ali borba tada ne prestaje, jer treba sanirati i psihosocijalne traume.

>> Humanitarka Nina pomaže ženama

Vezani članci Scott Disick Viđen u rehabilitacijskom centru, ali sad je bijesan i odbija priznati da je tamo završio zbog droge Kaia Gerber i Pete Davidson Nakon bizarnog ispada na ulici i prekida s lijepom djevojkom odlučio se na drastičan potez

'Svako djete koje je završilo liječenje od maligne bolesti je prošlo stradanja usporediva s ratnim stradanjima, amputacije, odstranjivanje organa, gubitak tjelesnih funkcija, svjedočenje smrti vršnjaka, a te situacije zahtjevaju rehabilitaciju, psihoemocionalnu rehabilitaciju', rekao je Zoran Cipek, predsjednik udruge Krijesnica.

Rehabilitirat će se u rehabilitacijskom kampu u Fužinama. Zato će udruge Apel i Krijesnica veslati od Krka do Dubrovnika. Veslanjem skupljaju 150.000 kuna da bi 50-ak djece moglo kampirati.

'Jedino od čega pomalo strepimo su neodgovorni gliseraši na našem moru, ali mi ćemo se držati kraja', poručuje Cipek.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.