Patrik Vidović (Foto: privatna arhiva)
Patrik Vidović (Foto: privatna arhiva) Foto: privatna arhiva

Atletski klub Martin iz Dugog Sela organizirao je veliku humanitarnu akciju i u sklopu nje humanitarnu utrku nazvanu "Patrikov put nade", kojom bi se pokušalo Patriku pomoći da uz pomoć nove terapije konačno samostalno stane na svoje noge.


Osamnaestogodišnji Patrik Vidović prilikom poroda doživio je veliko oštećenje mozga. On i njegov brat blizanac Luka na svijet su došli carskim rezom, zbog komplikacija prilikom poroda, no Patriku je dotad srce već bilo stalo. Prilikom reanimacije pretrpio je oštećenje mozga, a na to su potom došli cerebralna paraliza, epilepsija, razni sindromi i poremećaji. Prvi epileptični napad imao je u dobi od samo 6 mjeseci.

Vezani članci Marija Rukavina Na koncertu Želim život prikupljeno gotovo milijun i 300 tisuća kuna: "Kad se ujedinimo možemo puno" PR Kako zvuči„Skriveni Božić“, singl sa snažnom porukom i pozivom na humanitarnu akciju?

No, njegova se obitelj - brat blizanac Luka, maturant dugoselske gimnazije, stariji brat Dominic, koji je na trećoj godini medicine, otac koji je veteran Domovinskog rata i aktivni pripadnik Hrvatske vojske, i majka, koja zbog Patrikovih potreba ima status njegovateljice - nije predavala.

Patrik Vidović (Foto: privatna arhiva)
Patrik Vidović (Foto: privatna arhiva) Foto: privatna arhiva
S 11 godina Patrik je krenuo na integralnu neurorehabilitaciju, i tada se dogodio najveći pomak - skinut je s lijekova i terapije su mu pomogle da počne pričati i slagati rečenice. Upravo zahvaljujući tim vježbama Patrik je sada spreman za novu terapiju, a to je robotska neurorehabilitacija. Očekivani troškovi penju se i do 150.000 kuna, i njegova obitelj to više ne može samostalno financirati.

Ta bi mu terapija trebala omogućiti bolju ravnotežu i kontrolu. Patrik ima šansu napraviti i svoje prve samostalne korake, koje čeka već 18 godina. Atletski klub Martin iz Dugog Sela stoga je organizirao veliku humanitarnu akciju i u sklopu nje humanitarnu utrku nazvanu "Patrikov put nade", kojom bi se pokušalo Patriku pomoći da uz pomoć nove terapije konačno samostalno stane na svoje noge.

Kotizacija za sudjelovanje u utrci je 20 kuna, održat će se u subotu, 24. ožujka, s početkom u 16 sati u Dugom Selu, sa startom kod srednje škole, prijaviti se možete OVDJE, a svi koji to žele mogu Patriku pomoći i uplatom na račun, IBAN: HR8823600001502245352.