Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UTRKA ZA PATRIKA

Velika humanitarna akcija: Patrik svoje prve samostalne korake čeka već 18 godina...

Patrik Vidović (Foto: privatna arhiva)
Patrik Vidović (Foto: privatna arhiva) Foto: privatna arhiva
Atletski klub Martin iz Dugog Sela organizirao je veliku humanitarnu akciju i u sklopu nje humanitarnu utrku nazvanu "Patrikov put nade", kojom bi se pokušalo Patriku pomoći da uz pomoć nove terapije konačno samostalno stane na svoje noge.

Osamnaestogodišnji Patrik Vidović prilikom poroda doživio je veliko oštećenje mozga. On i njegov brat blizanac Luka na svijet su došli carskim rezom, zbog komplikacija prilikom poroda, no Patriku je dotad srce već bilo stalo. Prilikom reanimacije pretrpio je oštećenje mozga, a na to su potom došli cerebralna paraliza, epilepsija, razni sindromi i poremećaji. Prvi epileptični napad imao je u dobi od samo 6 mjeseci.

Pročitajte i ovo Hrvatski Caritas Vrijeme darivanja traje Hrvatski Caritas organizira humanitarnu akciju "Za 1000 radosti": Cilj je prikupiti sredstva najpotrebnijima Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!"

No, njegova se obitelj - brat blizanac Luka, maturant dugoselske gimnazije, stariji brat Dominic, koji je na trećoj godini medicine, otac koji je veteran Domovinskog rata i aktivni pripadnik Hrvatske vojske, i majka, koja zbog Patrikovih potreba ima status njegovateljice - nije predavala.

Patrik Vidović (Foto: privatna arhiva) Patrik Vidović (Foto: privatna arhiva) Foto: privatna arhiva S 11 godina Patrik je krenuo na integralnu neurorehabilitaciju, i tada se dogodio najveći pomak - skinut je s lijekova i terapije su mu pomogle da počne pričati i slagati rečenice. Upravo zahvaljujući tim vježbama Patrik je sada spreman za novu terapiju, a to je robotska neurorehabilitacija. Očekivani troškovi penju se i do 150.000 kuna, i njegova obitelj to više ne može samostalno financirati.

Ta bi mu terapija trebala omogućiti bolju ravnotežu i kontrolu. Patrik ima šansu napraviti i svoje prve samostalne korake, koje čeka već 18 godina. Atletski klub Martin iz Dugog Sela stoga je organizirao veliku humanitarnu akciju i u sklopu nje humanitarnu utrku nazvanu "Patrikov put nade", kojom bi se pokušalo Patriku pomoći da uz pomoć nove terapije konačno samostalno stane na svoje noge.

Kotizacija za sudjelovanje u utrci je 20 kuna, održat će se u subotu, 24. ožujka, s početkom u 16 sati u Dugom Selu, sa startom kod srednje škole, prijaviti se možete OVDJE, a svi koji to žele mogu Patriku pomoći i uplatom na račun, IBAN: HR8823600001502245352.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene