Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POMOZIMO MARIJU

Marija je opaka bolest prikovala za krevet, ali u Frankfurtu se pojavio tračak nade: ''Odrastao je kao zdrav dječak. Teško mi je gledati kako svaki dan propada''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Puškarić iz Zagreba vodi najtežu borbu, onu za život. Već 17 godina boluje multiple skleroze. S 33 godine prikovan je za krevet, a njegova obitelj nadu vidi u skupom liječenju matičnim stanicama u Frankfurtu.

''Tko poznaje Marija zna da je on nevjerojatan. I 15 godina nakon dijagnoze, potpuno nepokretan i ovisan o tuđoj pomoći, on se i dalje smije, širi radost i ohrabruje nas'', riječi su kojima svog bolesnog brata opisuje Marina Puškarić iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže reakciju Božinovića Načelnik nezakonito prešao granicu s kartonskom kutijom? Policajci zgroženi ispitivanjem sindikalista: "Ovo nije bilo ni u doba komunizma" Slika nije dostupna ZATRAŽILI OD RAVNATELJA POLICIJE Traže disciplinsku odgovornost za šefa riječke policije: "Fotografija govori više od tisuću riječi"

Mario ima 33 godine, a posljednjih 17 boluje od multiple skleroze. Bolest je progresivna, a on je potpuno nepokretan i prikovan za krevet.

''Odrastao je kao zdrav i vedar dječak pun entuzijazma za budućnost, sve dok ga u dobi od 17 godina nije snašla dijagnoza multiple skleroze. Treninge i druženje s prijateljima zamijenio je šepanjem u četiri zida, pa kolicima, pa naposljetku krevetom iz kojeg ne može ustati zadnjih 5 godina'', ispričala je njegova sestra za DNEVNIK.hr. O njemu se brine teško bolesna majka koja je i sama stopostotni invalid.

Tračak nade

Obitelj Puškarić tračak nade za spas pronašla u bolnici Frankfurtu koja nudi program matičnim stanicama. Liječenje traje 40 dana, a uključuje intenzivnu rehabilitaciju koja bi Mariju trebala pomoći da može samostalno sjediti.

U listopadu prošle godine obitelj je pokrenula humanitarnu akciju kako bi prikupili potrebnih 610.000 kuna i u Njemačkoj pokušali Mariju pružiti novu priliku za život, no osam mjeseci kasnije nije prikupljeno dovoljno novca. Marina nam je rekla da je dosad prikupljeno oko 374.499 kuna, a potrebne su im još oko 187.424 kune.

''Ne želimo izgubiti tu nadu niti želimo izgubiti Marija. On je naš brat, sin, prijatelj, netko tko je unatoč svim preprekama pun želje za životom i stvaranjem novih uspomena. Gledajući svog brata kako svaki dan sve više propada, jednostavno mi je kao sestri teško i nemoguće bespomoćno gledati'', kaže Marina.

Ne odustaje od vjere da će biti bolje

Da Mario ni sam ne odustaje od sebe i nade da će mu biti bolje dokazuje to da je, otkad je saznao za mogućnost liječenja u Frankfurtu, naučio njemački jezik. ''Njegov optimizam je na nivou. I mi smo svi doma pozitivni i nadamo se pomoći'', rekla nam je Marina.

Mariju možete pomoći uplatom na račun Udruge T.E.A.M.

 

Podaci za uplatu: Udruga za promicanje nenasilja u drustvu T.E.A.M.

Broj računa: HR0224020061300018339

Za uplate iz inozemstva:SWIFT: ESBCHR22. Erste & Steiermärkische Bank d.d

Opis plaćanja: prikupljanje financijskih sredstava za liječenje Mario Puskarić

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene