Humanitarna akcija "Korak u život" ove godine slavi svoju desetu obljetnicu. Veliko finale obilježit će se 25. studenog i to humanitarnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Galerija


"Korak u život" akcija je koja osigurava stipendije djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Akciju je 2008. godine pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, a u godinama svog djelovanja stipendirala je više od 220 studenata. ''Dolazite u poziciju da s tom djecom jednostavno imate i komunikaciju. Nekad je njima potrebna i topla ljudska riječ, jer taj termin "bez adekvatne roditeljske skrbi" dovoljno govori'', ističe voditelj projekta Darko Radišić.

Vezani članci Humanitarna akcija \"Korak u život\" ove godine slavi svoju desetu obljetnicu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 "Korak u život": Ne propustite najveći humanitarni koncert ove godine Lucija Ivanjko, bivša stipendistica Koraka u život (Foto: Anamaria Batur/DNEVNIK.hr) - 2 Život je nije štedio, ali Lucija je pobijedila sve: "Nikada neću zaboraviti tu večer. Cijeli život sam bila sama, sve je bilo borba"

Na proslavi će sudjelovati mnogi poznati izvođači. ''Bit će raznolik program za ovih 10 godina postojanja akcije "Korak u život". Od Psihomodopopa, preko Željka Bebeka, Jelene Rozge, Jole će isto tako nastupati, Mia Dimšić'', kazala je pjevačica Franka Batelić.

U akademskoj godini 2017./2018. podijeljeno je 19 stipendija, a mjesečno iznose 1600 kuna. ''Ja sam bila jako sretna kad sam čula da sam dobila stipendiju zato jer mi ona stvarno puno znači. Omogućuje mi da pokrijem troškove života, uključjući studentski pokaz, članstvo u knjižnici, upis godine i ostale stvari. Tako da mi je od stvarno velike pomoći'', rekla je Ana Barišić, stipendistica s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr