Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSU: Za mirovljenike izdvojeno 14 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici HSU-a su izrazili zadovoljstvo učinjenim u mandatu na izmaku, ističući kako je država u tom razdoblju za umirovljenike izdvojila gotovo 14 milijardi kuna više nego u prethodnom mandatu.

Zastupnik te stranke Silvano Hrelja podsjetio je da su od 2003. doneseni zakoni o provedbi odluke Ustavnog suda i o Umirovljeničkom fondu, te da su isplaćeni dio duga prema umirovljenicima i božićnica za 2006.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jezivo svjedočanstvo Zatočeni su u sobama, u neljudskim uvjetima zbog kojih umiru: "Moj je djed u bolnicu stigao žedan i gladan" ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz

Dodao je kako očekuje da će se u studenom i prosincu isplatiti dodatak na mirovinu i božićnica, čime bi se davanja umirovljenicima zaokružila na 14 milijardi kuna više nego u mandatu 2000.-2003.

Naglasio je i da je za idući mandat ugovoreno više od 11 milijardi kuna za umirovljenike, njihove nasljednike i nove umirovljenike.

HSU žali, kazao je Hrelja, što Vlada nije imala razumijevanja za hrvatske građane koji mirovinu primaju iz BiH, Srbije i Crne Gore, te ocijenio da se s malo više volje mogao donijeti zakon o božićnici kao trajnom pravu umirovljenika i starijih osoba.

'Ovi zakoni postaju prvi prioritet u narednom mandatu, u kojem očekujemo šest do 10 zastupnika u Hrvatskom saboru', rekao je Hrelja.

Stranka svojim aktivnostima i rezultatima dokazuje da je glas za HSU dobra investicija i jamstvo da se nitko ubuduće neće usuditi smanjivati umirovljenička prava, ustvrdio je Hrelja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene