Obavijesti Video Pretražite Navigacija
cilj ugradnja liftova

HSU i službeno postaje član Amsterdamske koalicije: ''To je jedina oporba HDZ-u''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstvo Hrvatske stranke umirovljenika odlučilo je o pristupanju stranke Amsterdamskoj koaliciji i zajedničkom izlasku na europske izbore krajem svibnja 2019. jer, kako kažu u srijedu iz HSU-a, vjeruju da mogu pomoći ostalim članicama te koalicije GLAS-u, HSS-u i IDS-u u osvajanju barem jednom mandata u Europskom parlamentu.

Odluku je u utorak jednoglasno donio Središnji odbor stranke koji se sastao u Oroslavju te raspravljao o smjeru kojim će poći HSU u iduće dvije godine kada predstoje europski, predsjednički i parlamentarni izbori.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban"

Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja u utorak je Hini izjavio kako su u stranci nakon široke rasprave odlučili postati dio Amsterdamske koalicije jer smatraju da mogu pomoći u osvajanju barem jednog mandata u EP-u. Ovoj koaliciji, kaže, daju socijalnu komponentu jer HSU pokriva mnogo širi spektar tema, od zdravstva i socijale do mirovinskog sustava.

Hrelja: "Amsterdamska koalicija trenutačno je jedina oporba HDZ-u"

"Protivimo se štetnim politikama vladajućih, a Amsterdamska koalicija trenutačno je jedina oporba HDZ-u, čijoj se politici snažno protivimo, prije svega zbog loše izvedene mirovinske reforme“, poručio je Hrelja.

Formalni ulazak HSU-a u Amsterdamsku koaliciju očekuje se u siječnju. Prema neslužbenim informacijama, i Hrelja bi se, kao i ostali predsjednici stranaka članica Amsterdamske koalicije, mogao naći na listi za europske izbore kao podupirući kandidat.

Upitan o programu za koji će se HSU zalagati u kampanji za ulazak u EP, Hrelja izdvaja projekt ugradnje liftova u višekatne stambene zgrade sufinanciranjem Europske komisije u iznosu 85 posto koji, kako je rekao, već dvije godine stoji na mjestu zbog birokracije koja nema sluha za stvarne probleme građana.

Vladajući ne vode računa o starijima

"Već dvije godine inzistiramo da Vlada omogući da građani povlače sredstva iz EU fondova da si u zgrade ugrade liftove jer velik broj naših starijih sugrađana ne izlazi iz svojih stanova i godinama su izolirani od društva i o tome nitko od vladajućih ne vodi računa“, rekao je Hrelja. Dodao je kako činjenica da se ovaj projekt ne pomiče s mrtve točke ilustrira odnos vlasti prema građanima.

Predsjednik HSU-a dodaje kako je nedavno zamolio premijera Andreja Plenkovića sastanak u vezi s time kako bi ga informirao o brojnim prednostima ovog projekta.

"Odgovor još uvijek čekamo", zaključuje Hrelja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene