Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSU I DSU predstavili koalicijsku listu u 6. izbornoj jedinici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSU i DSU, koje su prije tjedan dana potpisale predizborni koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u VI. izbornoj jedinici, predstavile su danas listu kandidata na kojoj je prvi Rajko Mladenović, predsjednik županijske organizacije HSU-a i zamjenik županice.

Mladenović je najavio "da će kampanja koalicije HSU-a i DSU-a biti uljuđena i programska, da te dvije stranke neće napadati druge stranke i kandidate, nego iznositi svoj izborni program, koji se zasniva na mirovinskoj reformi, gospodarskom razvitku, jeftinijim lijekovima, učinkovitoj zdravstvenoj skrbi i dostupnijim domovima umirovljenika".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koalicijska lista Sporazum o suradnji HDZ-a, HSS-a, HSP-a i HSU-a uoči lokalnih izbora Slika nije dostupna Čeka se još samo HDZ

Predsjednik DSU-a Milivoj Tičarić, treći na koalicijskoj listi,
rekao je "da je do suradnje dvije umirovljeničke stranke došlo na prijedlog i zahtjev umirovljeničkih udruga grada Siska, koje su tražile da obje stranke umirovljenika na izbore izađu zajedno kako se glasovi umirovljenika ne rasipaju, te da ne postanu 'laki plijen' za velike stranke". 

Dodao je da su koaliciju podržali Matica umirovljenika, Sindikat umirovljenika i umirovljeničke udruge.

Podsjetio je da je koalicijskim sporazumom predviđeno da će se dvije stranke ujediniti nakon izbora.

HSU jedino u VI. izbornoj jedinici izlazi na izbore u koaliciji, i
to s DSU-om, dok u ostalima na izbore ide samostalno.

Šesta izborna jedinica obuhvaća Sisačko-moslavačku županiju, jugoistočni dio Zagrebačke županije i jugoistočni dio Zagreba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene