Martina Glasnović izabrana za novu potpredsjednicu HSS-a (Foto: HSS)
Martina Glasnović izabrana za novu potpredsjednicu HSS-a (Foto: HSS) Foto: HSS

HSS je u odbacio optužbe koje je iznio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kada je podnio ostavku na funkciju potpredsjednika stranke i nije se ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije.


Voditeljica službe za odnose s javnošću i medijima Ivana Tomić Hini je, odgovarajući na upit o Kožićevim optužbama da je cijeli HSS-ov sustav i sve odluke sada podređene jednom čovjeku tj. predsjedniku stranke Kreši Beljaku, rekla kako su u HSS-u sve odluke donesene na stranačkim tijelima većinom glasova, a osnovno je pravilo demokracije da se poštuje volja većine.

Vezani članci Stjepan Kožić Dnevnik Nove TV u posjedu spornog računa zagrebačkog župana: Pogledajte što je sve platio liječnicima koji su ga liječili, oglasila se i bolnica Stjepan Kožić Oglasio se zagrebački župan kojeg je ispitala policija: ''Ne mogu se oteti dojmu da je cilj da me se oblati''

Vezano uz Kožićeve optužbe da su statutarne promjene dovele do centralizacije stranke i njezina osipanja jer se stranka od 40.000 članova svela na njih 8000 ustvrdila je da HSS i dalje ima više od 40 tisuća članova. Međutim, dodala je, njih osam i pol tisuća koji su platili članarinu ostvaruju prava koja proizlaze iz Statuta.

"Svaka ozbiljna stranka ima članarinu stoga te optužbe ne smatramo ozbiljnima", kazala je.

Odgovarajući na Kožićeve ocjene da je financijska situacija katastrofalna jer je HSS zbog neodgovornog poslovanja završio prošlu godinu u manjku od milijun kuna, a središnjica stranke istodobno povećava rashode za zaposlene za čak 75 posto u odnosu na 2016., Tomić je rekla kako je HSS u financijskim problemima zbog dugova još iz 2003. godine.

"Zanimljivo je da Kožić koji je od 2001. član Predsjedništva nikad nije reagirao na sličan način dok su bivša vodstva trošila desetke milijuna kuna, a stranka je propadala", rekla je Tomić poručivši kako za Kožića neće biti sankcija.

"Mi smo demokratska stranka i svatko ima pravo na svoje mišljenje", naglasila je.

Za HSS je izbor nove predsjednice Martine Glasnović najvažnija vijest izborne skupštine

Iz Tajništva HSS-a je popodne priopćeno da je Martina Glasnović nova predsjednica HSS-a Zagrebačke županije te da je to "najvažnija vijest današnje redovne izborne skupštine" najjače organizacije njihove stranke.

Istaknuli su kako je dosadašnja potpredsjednica logično rješenje za nastavak višegodišnjeg uspješnog rada i za očekivati je da će donijeti novu energiju kako bi rezultati HSS-a bili još bolji.

"Na kraju, zahvaljujemo dosadašnjem predsjedniku Stjepanu Kožiću na svemu što je napravio za našu stranku u nadi da će i nadalje s pozicije župana Zagrebačke županije, kao i do sada, svim srcem štititi interese naše i svoje stranke", poručili su iz HSS-a. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju