Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele otkriti detalje

HSP Tadiću organizira 'odgovarajući doček'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP je povodom skorog posjeta Borisa Tadića Vukovaru, Ovčari i Paulin Dvoru najavio kako će mu 'organizirati odgovarajući doček'.

Predsjednik te stranke Danijel Srb nije još htio govoriti o detaljima najavljenog dočeka, rekavši samo kako će "program, koji će biti organiziran po cijeloj Hrvatskoj, biti pristojan i dostojanstven". Namjera im je, kako su poručili, uputiti jasnu poruku kojom se traži isprika, a ne žaljenje zbog počinjenih zločina.

Pročitajte i ovo Obljetnica pogibije 12 redarstvenika u Borovu Selu - 1 "Nema ih niti jedne godine" Mlinarić se na obljetnici masakra u Borovu selu žestoko obrušio na SDSS, a Culej otkrio po čemu pamti ubijenog brata Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

>> Potvrđeno: Tadić sljedeći tjedan na Ovčari

>> 'Najbolje je da Tadić ne dolazi dok ne kaže istinu o agresiji'

Isprika znači priznavanje odgovornosti za politiku koju su u Srbiji vodili Tadićevi prethodnici, ustvrdio je Srb. Za HSP je također neprihvatljivo stavljanje u istu razinu Vukovara i Paulin Dvora, te u tome vide poraz hrvatske diplomacije koja, kako tvrdi Srb, nije smjela pristati na izjednačavanje odgovornosti.

'Žalimo zbog svih nevinih žrtava bez obzira na nacionalnu pripadnost', poručio je dodajući ipak kako je 'Paulin Dvor bio eksces a ne pravilo.' Osim toga, kako je podsjetio, za zločin u Paulin Dvoru podignute su i optužnice, dok za sve ostale zločine u okolnim selima nije podignuta niti jedna.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene